GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, Nasdaq skočio gotovo 3%

Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, Nasdaq skočio gotovo 3%
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2024 / 22:22
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je na nove najviše razine u četvrtak nakon što je div čipova Nvidia izvijestio o tromjesečnim rezultatima mnogo boljim od očekivanih, podigavši šire tržište i tehnološki sektor.

Indeks S&P 500 ojačao je 2,11% i zatvorio se na 5.087,33, zabilježivši svoj najbolji dan od siječnja 2023. Nasdaq Composite napredovao je 2,96% za svoj najbolji dan od veljače 2023., zatvorivši se na 16.041,62 i približivši se najvišoj razini svih vremena od 16.057,44 na zatvaranju.

Dow Jones Industrial Average porastao je za 456,87 bodova, ili 1,18%, premašivši 39.000 po prvi put i zatvorivši se na novom vrhuncu od 39.069,11.

Dionice Nvidije skočile su 16,4% na najvišu razinu svih vremena nakon što je tvrtka za proizvodnju čipova objavila da su ukupni prihodi porasli za nevjerojatnih 265% u odnosu na prošlu godinu - potaknuto procvatom poslovanja s umjetnom inteligencijom. Nvidia, koja je postala jedna od najvećih američkih kompanija prema tržišnoj kapitalizaciji, također je predvidjela još jedan zvjezdani dobitak prihoda za tekuće tromjesečje, čak i usprkos povišenim očekivanjima o velikom rastu.

Druga tehnološka imena također su povećala vrijednost. Amazon je dobio oko 3,9%. Microsoft i Netflix su porasli više od 2%.

"Ono što vidimo je savršena pozitivna oluja prednosti prvog pokretača, u kombinaciji s 80% tržišnog udjela i pozitivnim izgledima za budući rast u području koje bi potencijalno moglo transformirati ne samo tehnološki sektor, već i rad mnogih industrija", rekao je Gerald B. Goldberg, glavni izvršni direktor i GYL Financial Synergies.

Entuzijazam za umjetnu inteligenciju pokrenuo je nevjerojatan porast u Nvidiji, zajedno s drugim velikim tehnološkim imenima, tijekom prošle godine. Propadajuće tromjesečje proizvođača čipova moglo bi dodatno povećati povjerenje u prostor koji je donio koristi širem tržištu.

Phillip Colmar iz MRB Partnersa primijetio je da dionice imaju koristi od rasta zarade i čvršće gospodarske aktivnosti nego što se očekivalo. Rekao je, međutim, da bi dionice još uvijek mogle pasti ako se ekonomski rast na kraju uračuna u veće prinose na obveznice.

“Mega kapitalizirane američke dionice, ili '7 veličanstvenih', pjenile su. Imaju vrlo visoka očekivanja u vezi s zaradom i vrlo visoke procjene koje ne daju prostora za razočaranje,” rekao je Colmar. Primijetio je da tržišni uspon potaknut Nvidijom još uvijek nosi "inherentni rizik" s obzirom na cikličku prirodu dionica poluvodiča.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Nvidia, Microsoft, Amazon, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku novog tjedna jer su rastući prinosi i zabrinutost zbog sukoba na Bliskom istoku zasjenili snažne podatke Goldman Sachsa o zaradi.
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
NA VRHU
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
SINGAPUR - Izvješće DNV-a i Menon Economicsa o vodećim pomorskim gradovima zabilježilo je samo jednu promjenu u prvih pet, a Oslo je zamijenio Tokio na petom mjestu.
Zagrebačka burza: ETF-ovi dominirali prometom, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: ETF-ovi dominirali prometom, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Početak novog tjedna na Zagrebačkoj je burzi donio različite smjerove indeksa i nešto bolju likvidnost.
Singapore retains maritime city top spot
ON THE TOP
Singapore retains maritime city top spot
SINGAPORE - The DNV and Menon Economics Leading Maritime Cities report saw only one change in the top five with Oslo replacing Tokyo in fifth position.
Hong Kong odobrio bitcoin i ether ETF-ove
ZELENO SVJETLO
Hong Kong odobrio bitcoin i ether ETF-ove
HONG KONG - Regulatori Hong Konga u ponedjeljak su odobrili pokretanje spot bitcoina i ether fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi), rekli su upravitelji imovine, nakon poteza SAD-a ove godine da ove proizvode plasira na tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE