GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 porastao četvrti dan zaredom

Wall Street: S&P 500 porastao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2020 / 08:06
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu S&P 500 porastao četvrti dan zaredom, dok je Nasdaq indeks dosegnuo novu rekordnu razinu, što se zahvaljuje solidnim poslovnim rezultatima kompanija i uvjerenju ulagača da će američki Kongres uskoro prihvatiti nove poticajne fiskalne mjere.

Dow Jones ojačao je 373 boda ili 1,39 posto, na 27.201 bod, dok je S&P 500 porastao 0,64 posto, na 3.327 bodova, a Nasdaq indeks 0,52 posto, na rekordnih 10.998 bodova.

Rast indeksa ponajviše se zahvaljuje boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima nekoliko kompanija, među ostalim, Walt Disneya.

Cijena dionice Disneya skočila je gotovo 9 posto jer pad prihoda od zabavnih parkova i medijske mreže nije u drugom tromjesečju bio toliko drastičan koliko se očekivalo.

Od 384 kompanije iz sastava S&P 500 indeksa, koje su dosad objavile izvješća, njih 83 posto nadmašilo je očekivanja analitičara.

Doduše, očekivanja su niska, pa tako analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa za otprilike 20 posto manje nego godinu dana prije.

Podršku tržištu pruža i nada ulagača da će demokratski i republikanski zastupnici u Kongresu ovih dana usuglasiti nove poticajne mjere, vrijedne oko 1.000 milijardi dolara.

Petak se smatra zadnjim rokom za postizanje dogovora, s obzirom da neke od sadašnjih mjera za pomoć nezaposlenima ističu.

A da su nove poticajne mjere nužne, pokazali su jučer objavljeni podaci s američkog tržišta rada.

Agencija za zapošljavanje ADP izvijestila je da je u privatnom sektoru u srpnju broj zaposlenih porastao za samo 167.000, dok su analitičari u anketi Reutersa očekivali milijun novozaposlenih. Mjesec dana prije broj zaposlenih skočio je za 4,3 milijuna.

U ožujku su zbog izbijanja koronakrize burzovni indeksi oštro pali, no posljednjih mjeseci nadoknadili su veliku većinu gubitaka zahvaljujući dosad nezabilježenim poticajnim fiskalnim i monetarnim mjerama.

Tako je Nasdaq indeks jučer dosegnuo novu rekordnu razinu, dok je S&P 500 od svoje rekordne razine, dosegnute krajem veljače, udaljen samo oko 2 posto.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE ojačao je 1,14 posto, na 6.104 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 0,47 posto, na 12.660 bodova, a pariški CAC 0,90 posto, na 4.933 boda.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Disney, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE