GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 uzletio na najvišu razinu u tri mjeseca

Wall Street: S&P 500 uzletio na najvišu razinu u tri mjeseca
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2020 / 22:14
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Wall Street je u srijedu snažno porastao, a Nasdaq se približio rekordnim razinama, a znakovi ekonomskog oporavka zasjenili su američke socijalne nemire.

Financijski sektor, industrija i tehnologija gurnuli su tri glavna američka indeksa dionica u snažan plus. S&P 500 i Nasdaq svaki su četvrti dan solidno stekli, a S&P 500 skočio je na najvišu razinu u tri mjeseca.

Nasdaq, S&P 500 i Dow naglo su se oporavili od svojih minimuma s kraja ožujka, kada su zaključenja vezana za koronavirus šokirala burzu.

Dow Jones Industrial Average porastao je 2,06% na kraju 26.272,27 bodova, dok je S&P 500 podignut 1,36% na 3.122,81. Nasdaq Composite je ojačao 0,76%, na 9.681,11.

Boeing Co dao je najveći poticaj Dow Jonesu nakon vijesti da je Third Point u vlasništvu investitora Daniel Loeba kupio udio u kompaniji.

Lyft Inc je skočio nakon što je platforma za dijeljenje vožnje izvijestila da su u svibnju imali porast ukupnog broja vožnji za 26%.

Prosvjedi širom zemlje zbog smrti nenaoružanog Afroamerikanca produžili su se i osme noći dok su prosvjednici ignorirali policijski sat, ali nasilje je prestalo nakon što je predsjednik Donald Trump zaprijetio raspoređivanjem vojske.

Niz sumornih ekonomskih podataka nije bio toliko loš kao što su se ekonomisti bojali, s obzirom da je ADP u svibnju izvijestio o mnogo manjem smanjenju broja radnih mjesta u privatnom sektoru nego što se očekivalo.

Sudionici na tržištu sada čekaju sveobuhvatnije svibanjsko izvješće američkog ministarstva rada, za koje se očekuje da će nezaposlenost porasti na povijesnih 19,7%.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Boeing, Lyft, Third Point, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE