GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street skliznuo s rekordnih razina

Wall Street skliznuo s rekordnih razina
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2020 / 06:40
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica skliznule s rekordnih razina jer su ulagače pokolebale vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine, što bi moglo negativno utjecati na regionalna, ali i globalno gospodarstvo.

Dow Jones oslabio je 128 bodova ili 0,44 posto, na 29.219 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,38 posto, na 3.373 boda, a Nasdaq indeks 0,67 posto, na 9.750 bodova.

Nakon što su dan prije S&P 500 i Nasdaq indeks dosegnuli nove najviše razine u povijesti, jučer su ulagače pokolebale vijesti o novim slučajevima koronavirusa izvan Kine.

Na kruzeru Diamond Princess, koji je u karanteni u Japanu, umrlo je dvoje putnika zaraženih tim virusom, dok je Južna Koreja potvrdila 31 novi slučaj koronavirusa, čime se broj zaraženih u toj zemlji popeo na 82.

Kineske vlasti objavile su, pak, da se virus širi lakše i brže nego što se prije procjenjivalo.

To je uznemirilo ulagače, unatoč vijestima o usporavanju širenja zaraze u Kini.

„Vlada nesigurnost u vezi koronavirusa. Postavljaju se pitanja hoće li se virus dalje širiti i koliko će utjecati na aktivnosti u globalnom gospodarstvu prije nego što se situacija stabilizira”, kaže Michael Sheldon, direktor u tvrtki RDM Financial Group.

Zahvaljujući poticajnim gospodarskim mjerama kineskih vlasti, boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima američkih kompanija i nadi ulagača da će se širenje koronavirusa uskoro zaustaviti, posljednjih su tjedana cijene dionica na Wall Streetu dosezale rekordne razine.

No, jučer je dio ulagača, kaže Sheldon, odlučio povući zaradu s tržišta, a zbog toga se najviše pod pritiskom našao tehnološki sektor.

S&P 500 indeks tehnološkog sektora pao je 1 posto, pri čemu su cijene dionica Microsofta, Applea i Amazon.coma skliznule oko 1 posto.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,27 posto, na 7.436 bodova, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,91 posto, na 13.664 boda, a pariški CAC 0,80 posto, na 6.062 boda.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Microsoft, Apple, Amazon,Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE