GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street skliznuo s rekordnih razina

Wall Street skliznuo s rekordnih razina
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2021 / 07:21
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK – Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 skliznuo s rekordne razine, kao i Nasdaq indeks, pri čemu su zbog nesigurnosti u vezi tempa oporavka gospodarstva pale cijene dionica u svim sektorima.

Dow Jones skliznuo je 259 bodova ili 0,75 posto, na 34.421 bod, dok je S&P 500 pao 0,86 posto, na 4.320 bodova, a Nasdaq indeks 0,72 posto, na 14.559 bodova.

U svih 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa cijene su dionica jučer pale, a najviše u financijskom.

Ulagače je zabrinuo podatak da je prošloga tjedna broj novih zahtjeva za pomoć nezaposlenima neočekivano porastao na 373.000, što ukazuje na popuštanje zamaha na američkom tržištu rada.

Uz to, ulagače zabrinjava širenje delta varijante koronavirusa u Aziji.

Nakon što je dan prije Indonezija zabilježila rekordan broj umrlih od tog virusa, jučer je Južna Koreja izvijestila o rekordnom broju novozaraženih u jednom danu.

Japan je, pak, uveo izvanredno stanje u Tokiju kako bi se zaustavio novi val zaraze i odlučio da će se Olimpijske igre održati bez gledatelja.

Zbog svega toga, ulagači se plaše usporavanja oporavka gospodarstava u regiji, pa je sklonost prema rizičnijim investicijama splasnula.

U fokusu su posljednjih dana i kineski tehnološki divovi, nakon što je kineski regulator početkom tjedna pokrenuo istragu u Didi Global Holdingsu, samo nekoliko dana nakon što je dionica te kompanije uvrštena u trgovanje na burzi u New Yorku.

Cijena dionice Didi Globala pala je u posljednja tri dana na Wall Streetu više od 20 posto, a pod pritiskom su i dionice Alibabe i Baidua.

Ulagači su oprezni i zbog toga što idućega tjedna počinje sezona objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija.

Analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u drugom tromjesečju porasle za 65 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks skliznuo je 1,68 posto, na 7.030 bodova, dok je frankfurtski DAX potonuo 1,73 posto, na 15.420 bodova, a pariški CAC 2,01 posto, na 6.396 bodova.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus, Didi Global, Alibaba, Baidu
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE