GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street snažno porastao, unatoč širenju omikrona

Wall Street snažno porastao, unatoč širenju omikrona
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2021 / 07:16
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK – Unatoč brzom širenju omikron varijante koronavirusa u svijetu, na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi skočili više od 1,5 posto, što se ponajviše zahvaljuje korekciji cijena dionica nakon oštrog pada dan prije.

Dow Jones ojačao je 560 bodova ili 1,60 posto, na 35.492 boda, dok je S&P 500 skočio 1,78 posto, na 4.649 bodova, a Nasdaq indeks 2,40 posto, na 15.341 bod.

To se zahvaljuje korekciji cijena dionica, nakon što su dan prije pale više od 1 posto zbog zabrinutosti ulagača jer u svijetu brzo raste broj zaraženih omikronom, koji je zarazniji od prethodnih varijanti koronavirusa.

Premda i jučerašnje vijesti govore da se taj virus brzo širi i u SAD-u, ta da sve više zemalja uvodi ili razmatra ponovno uvođenje restriktivnih mjera protiv covida, ulagači su to odlučili zanemariti.

„Ovo je očito bio dan sklonosti riziku. Čini se da su ulagači barem ovaj dan odlučili ignorirati omikron”, kaže David Joy, strateg u tvrtki Ameriprise Financial.

Rastu indeksa pridonijeli su i bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati proizvođača sportske opreme Nikea i proizvođača čipova Micron Technology.

Rast cijena dionica velikih tehnoloških kompanija, kao što su Microsoft i Amazon, također su podržali rast indeksa. Među najvećim dobitnicima bile su i dionice u energetskom, pa čak i u turističkom sektoru.

Unatoč nestabilnosti posljednjih tjedana, S&P 500 indeks na dobitku je od početka godine više od 20 posto.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 1,38 posto, na 7.297 bodova, dok je frankfurtski DAX skočio 1,36 posto, na 15.447 bodova, a pariški CAC 1,38 posto, na 6.964 boda.

Tagovi: Wall Street, NYSE, S&P 500, Dow Jones, Nasdaq
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE