GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Tehnološki sektor imao najbolji tjedan od studenoga 2021.

Wall Street: Tehnološki sektor imao najbolji tjedan od studenoga 2021.
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2023 / 23:21
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Nasdaq je zaključio svoj peti uzastopni tjedan dobitaka, skočivši za 3,3% u zadnjih pet dana. To je najduži tjedni pobjednički niz za tehnološki opterećeni indeks od razdoblja koje je završilo u studenom 2021.

Nakon najgore godine od 2008. Nasdaq je porastao za 15% do početka 2023.

Posljednji put kada su tehnološke dionice uživale u ovako dugom porastu, ulagači su se spremali za proizvođače električnih automobila Rivian's
blockbuster IPO-a, gospodarstvo SAD-a je zatvaralo svoju najjaču godinu rasta od 1984., a Nasdaq je trgovao rekordno.

Ovoga puta, puno je manje prskanja šampanjca. Rezanje troškova zamijenilo je rast na popisu za provjeru Wall Streeta, a tehnički rukovoditelji slavljeni su zbog učinkovitosti u odnosu na inovacije. IPO tržište je mrtvo. Otkazi su u izobilju.

Izvješća o zaradi bila su priča tjedna, s rezultatima mnogih najvrjednijih svjetskih tehnoloških kompanija. Ali brojke, uglavnom, nisu bile dobre.

Apple je prvi put iznevjerio procjene od 2016., Meta bilježi treće tromjesečje zaredom pada prihoda, Googleov osnovni oglašivački posao smanjio se dok je Amazon završio svoju najslabiju godinu za rast u svojoj 25-godišnjoj povijesti otkako su njegove dionice na burzi.

Iako su ulagači imali različite reakcije na pojedinačna izvješća, sve su četiri dionice zatvorile tjedan solidnim dobicima, kao i Microsoft, koja je izvijestila o zaradi prošlog tjedna i izdala nejasne smjernice u predviđanju rasta prihoda u ovom kvartalu od samo oko 3%.

Meta je bila najbolja u grupi ovaj tjedan, s skokom dionice od 23%, što je treći najbolji tjedan ikada. U izvješću o zaradi u srijedu, prihodi su nešto iznad procjena, čak i uz pad prodaje iz godine u godinu, a predviđanje za prvo tromjesečje bilo je otprilike u skladu s očekivanjima.

Ključ porasta bila je izjava izvršnog direktora Marka Zuckerberga u izjavi o zaradi da će 2023. biti "godina učinkovitosti" i njegovo obećanje da smo "usredotočeni na to da postanemo jača i okretnija organizacija".

Tagovi: Wall Street, NYSE, Amazon, Apple, Meta Platforms, Google, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE