GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street u plusu zahvaljujući potražnji za energetskim dionicama

Wall Street u plusu zahvaljujući potražnji za energetskim dionicama
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2020 / 07:45
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak najvažniji indeksi porasli, pri čemu Dow Jones za više od 500 bodova, zahvaljujući pojačanoj kupnji dionica energetskih kompanija, dok se investitori pripremaju za jednu od najlošijih sezona objava kvartalnih korporativnih zarada od 2008 godine.

Dow Jones indeks porastao je 557,51 bod ili 2,14 posto, na 26.643 boda, dok je S&P 500 ojačao 1,34 posto, na 3.197 bodova, a Nasdaq za 0,94 posto, na 10.488 bodova.

Skromniji jučerašnji rast Nasdaqa i S&P-a spriječio je tehnološki sektor, u kojem su i jučer nastavljene dobitonosne prodaje, nakon što su te dionice od ožujka predvodile oporavak na Wall Streetu, podigavši S&P za 40 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše su porasli energetski, industrijski, sirovinski, zdravstveni te sektor potrošačke robe.

"Današnje trgovanje bilo je suprotno intuiciji. Čitamo o tome da Kalifornija ponovno zatvara gospodarstvo i o rekordnom rastu broja zaraženih u Floridi, a po rastu cijena predvode energetske dionice. Svjedočimo svojevrsnoj mini-rotaciji u vrijednosti", napominje Bob Shea, direktor investicijskog društva TrimTabs Asset Management.

Bankarski sektor jučer je zabilježio gubitke, nakon što su tri velike američke banke - JP Morgan, Wells Fargo i Citigroup izvijestile da su rezervirale ukupno 28 milijardi dolara za potencijalne loše zajmove svojih klijenata pogođenih pandemijom koronavirusa.

I dok su JP Morgan Chase i Citigroup izvijestili o manjoj dobiti u drugom tromjesečju, Wells je zabilježio prvi tromjesečni gubitak od financijske krize 2008. i to u visini od 2,4 milijarde dolara te je smanjio dividendu na 10 centi po dionici.

Investitori se polako pripremaju da aktualna sezona objava poslovnih rezultata pokaže najveći pad korporativnih zarada još od financijske krize.

Na europskim burzama većina najvažnijih indeksa također je jučer oslabila, pri čemu frankfurtski DAX za 0,8 posto, na 12.696 bodova, a pariški CAC za 0,96 posto, na 5.007 bodova. Londonski Ftse indeks trgovanje je završio u blagom plusu od 0,06 posto, na 6.179 bodova.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Europska unija blokirala projekt pruge Budimpešta-Beograd
BLOKADA
Europska unija blokirala projekt pruge Budimpešta-Beograd
BRUXELLES - Europa je blokirala veliki projekt Aleksandra Vučića i Viktora Orbána, brzu prugu između Beograda i Budimpešte, piše Nova.rs.
Fed vjerojatno niti peti put uzastopno neće spustiti kamatne stope
SASTANAK
Fed vjerojatno niti peti put uzastopno neće spustiti kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Banke saveznih rezervi (Fed) danas počinje svoj drugi ovogodišnji sastanak.
Kina pooštrila regulativu za potrošačko financiranje
REGULATIVA
Kina pooštrila regulativu za potrošačko financiranje
PEKING - Kina je pooštrila regulativu tvrtkama za potrošačko financiranje, podižući ograničenje kapitala za nebankarske financijske tvrtke koje daju male osobne zajmove.
Bank of Japan podigao kamatne stope prvi put od 2007.
KAMATE
Bank of Japan podigao kamatne stope prvi put od 2007.
TOKYO - Japanska središnja banka povisila je kamatne stope u utorak prvi put od 2007., okončavši jedini svjetski režim negativnih stopa na prvim znakovima snažnog povećanja plaća ove godine.
Azijska tržišta: Nikkei 225 se oporavio nakon poteza središnje banke
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nikkei 225 se oporavio nakon poteza središnje banke
TOKIO - Azijsko-pacifička tržišta uglavnom su pala u utorak jer ulagači procjenjuju odluke središnje banke o monetarnoj politici Banke Japana i Banke rezervi Australije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE