GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za udruženo turističko oglašavanje u 2016. manje nego ove godine

Za udruženo turističko oglašavanje u 2016. manje nego ove godine
OGLAŠAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2015 / 09:20
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Za udruženo oglašavanje javnog i privatnog turističkog sektora u 2016. godini Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predvidjela je 55 milijuna kuna ili oko 18 milijuna kuna manje nego ove godine, a natječaj za prijave otvoren je do 16. studenoga.
Smanjenje proračuna za udruženo oglašavanje iz Glavnog ureda objašnjavaju smanjenjem ukupnih očekivanih prihoda za 2016.  za oko 66 milijuna kuna u odnosu na ovu godinu. HTZ je ovog ljeta već objavio pa poništio prvi natječaj za oglašavanje za 2016., a onda ga opet ponovio 19. listopada, s rokovima do 2. odnosno 16. studenoga, ovisno o modelima.

"Prvi natječaj smo poništili zbog primjedbi s terena i potom izradili nove prijedloga modela udruženog oglašavanja u 2016. uvažavajući  i propise i pravila Europske komisije, a u odnosu na ranije ključne promjene su sažimanje 5 postojećih modela u 3 nova i to tako da prvotni modeli I, II i IV čine novi model, koji se odnosi i na oglašavanja posebnih programa destinacijske promocije obalnih županija i Grada Zagreba s 4 podmodela, uključujući i dio strukovne udruge u turizmu", ističu iz Glavnog ureda HTZ-a.

Cilj je postići i bolju vidljivost oglašavanja ponude i sadržaja samih destinacija čime je, kako kažu, destinacijama dana veća fleksibilnost u planiranju različitih programa oglašavanja, a time i aktivnija uloga u cijelom procesu. Na sredstva HTZ-a i sustava TZ-a partneri iz privatnog domaćeg i stranog sektora ulažu još toliko, tako da se iznosi za to oglašavanje u konačnici udvostručuju.

"Od ukupno ugovorenih oko 73 milijuna kuna za modele udruženog oglašavanja u ovoj godini, oko 22 milijuna se odnosilo na programe oglašavanja s avioprijevoznicima i touroperatorima s vlastitim avioprijevozom. Od toga se pojedinačno najviše odnosi na Ryanair ili blizu 7,5 milijuna kuna sredstava HTZ-a", iznosi direktor Glavnog ureda Ratomir Ivičić.

Dodaje i da se "suradnja s avioprijevoznicima najvećim dijelom ostvaruje upravo kroz udruženo oglašavanje, i to najviše s britanskog i njemačkog tržišta".
Ukupno gledajući od 2009. do ove godine najviše je sredstava utrošeno na suradnju s Ryanairom za Zadar, 27,7 milijuna kuna, a svake godine ti iznosi rastu. I za iduću godinu taj je avioprojevoznik 'zatražio' više, ali tek će se vidjeti koliko će mu biti odobreno.

 "Tu su još i Croatia Airlines, Germanwings i drugi, novi s kojima želimo raditi, no svi se mogu javiti na natječaj s programom 'uvezivanja'' svojih sredstva s nama pa ćemo vidjeti, ali uvijek ćemo podržati svaku inicijativu koja vodi povećanju turističkog prometa, pogotovo u pred i posezoni", poručuje Ivičić sa Svjetske turističke burze WTM u Londonu.
Tagovi: udruženo turističko oglašavanje, hrvatski turizam, Croatia Airlines, Germanwings, Ryanair
PROČITAJ I OVO
Hit ponuda za makedonske turiste: Obilazak Lidla u Vranju
BIZARNO
Hit ponuda za makedonske turiste: Obilazak Lidla u Vranju
VRANJE - Turizam i ugostiteljstvo su najviše stradali tokom pandemije koronavirusa, ali nije sve tako sivo. Turisti iz Severne Makedonije su ovih dana dobili posebnu priliku da obiđu Vranje, a poseta Lidlu je posebno istaknuta kao vrhunac aranžmana.
Iznajmljivači u Hrvatskoj dobit će posebnu naljepnicu s QR kodom koja bi gostima trebala jamčiti sigurnost
QR KOD
Iznajmljivači u Hrvatskoj dobit će posebnu naljepnicu s QR kodom koja bi gostima trebala jamčiti sigurnost
ZAGREB - Hrvatski turistički sektor u globalu je već lani pokazao veliku ozbiljnost oko sigurnosti gostiju. Svi pružatelji smještaja, ali i restorateri, prijevoznici i ostali, nastojali su zaštititi goste pa su razrađivani protokoli na koji način dezinficirati, ulagalo se u beskontaktne usluge, dostave i niz drugih rješenja kako bi se izbjeglo da neka destinacija ili objekt postanu žarište pandemije.
Dionice iz tehnološkog sektora sjajno krenule i u novoj godini
UZLET
Dionice iz tehnološkog sektora sjajno krenule i u novoj godini
NEW YORK - Očito je - kao što je to bilo tijekom prošle godine nakon ožujka - opet došlo vrijeme za visok rast udjela tvrtki s najvećom tržišnom kapitalizacijom, koje su profitirale od pandemijskih uvjeta karantene.
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna pala, nakon dva tjedna rasta, jer ulagači očekuju nove poticajne gospodarske mjere u SAD-u, pa su skloniji rizičnijim investicijama.
Svjetska tržišta: Wall Street prošloga tjedna porastao, europske burze stagnirale
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street prošloga tjedna porastao, europske burze stagnirale
NEW YORK - Na Wall Streetu su prošloga tjedna cijene dionica porasle jer ulagači očekuju nove poticajne mjere, dok se na europskim burzama trgovalo oprezno zbog zaoštravanja restriktivnih mjera protiv koronavirusa i slabih gospodarskih pokazatelja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE