GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za vikend stiglo pola milijuna turista

Za vikend stiglo pola milijuna turista
IZNAD OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2021 / 10:18
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Ovoga vikenda došlo je oko pola milijuna turista, a oko 900.000 ih je trenutačno u Hrvatskoj. Ozbiljno se približavamo turističkim brojkama iz 2019. godine, kazala je Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove u Ministarstvu turizma i sporta RH u HTV-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

- Uz covid potvrde dolazak turista je olakšan. Zračne luke, trajektne luke i autoceste su pune. Dubrovnik je "živnuo" jer je prošle godine tamo zabilježen turistički pad, a ove godine je ondje puno bolje, kazala je Udovičić.

Smatra da je bitno dobro turistički realizirati kolovoz jer se, kako kaže, od početka srpnja do kraja kolovoza odvija 58% ukupnog turističkog godišnjeg prometa.

- Bitno je da se do kraja pridržavamo epidemioloških mjera, da ih se držimo do kraja kolovoza, a i dalje kako bismo imali dobru posezonu, istaknula je Udovičić.

Od svih turističkih država na karti ECDC-a Hrvatska stoji najbolje.

- Hrvatska obala je u narančastoj zoni. Iako se na prvi pogled to ne mora činiti da je sjajno, zapravo je vrlo dobro. U epidemiološkom smislu smo bolji od drugih država na Mediteranu i to je ono što trebamo zadržati. Sigurnost je glavni adut za turističku sezonu. To nam je i prije pandemije bio važan element, a sada je najvažniji, napominje Monika Udovičić.

Iako je nešto manji broj turističkih dolazaka i noćenja u odnosu na 2019. godinu, prihodi su na razini te 2019. Čak i ako je nešto manje gostiju, prihodi rastu. Mislim da ćemo s tim u konačnici biti zadovoljni, napomenula je.

Govorila je i o tome koliko Hrvatska radi na sigurnom boravku turista te istaknula da je formirano više od 345 punktova za testiranje turista.

- Ako postoje takve mjere da se turisti za povratak u svoju trebaju testirati, onda to u Hrvatskoj vrlo jednostavno mogu učiniti. To su neki preduvjeti koje je trebalo zadovoljiti kako bi turisti u Hrvatsku uopće i došli, izjavila je Udovičić.

Tagovi: hrvatski turizam, Monika Udovičić, ECDC karta, turistička sezona, pomorsko dobro, privatne plaže, kontinentalni turizam
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE