GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zadar: Stižu investicije u kongresni turizam

Zadar: Stižu investicije u kongresni turizam
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2024 / 19:51
Autor: SEEbiz / HRT
ZADAR - Kongresni turizam, segment koji je tijekom pandemije najviše pretrpio, vratio se na velika vrata. Grana je to koja je važna van glavnog dijela turističke sezone, a veći dio kolača želi uzeti Zadar koji uz sve svoje prirodne i kulturne ljepote planira privući goste i s dvije nove velike kongresne dvorane koje se grade u hotelskim kompleksima.

U kompleksu novoobnovljenog hotela nadomak Zadra gradi se novo zdanje. Kongresna dvorana na dvije etaže koja će potkraj godine moći primiti ukupno 600 osoba.

- Iskoristili smo prekrasnu poziciju našeg poluotoka za zalazak sunca tako da će staklena stijena dominirati dvoranom. Svi preduvjeti su se stvorili kako bismo produljili sezonu upravo taj kongresni i event turizam, kazala je Danijela Stanić Halapija, direktorica prodaje i marketinga hotela.

Do jeseni će biti izgrađen i prvi zadarski hotel s pet zvjezdica, koji će uz luksuzno opremljen interijer imati i dvije kongresne dvorane.

- Od početka vjerujemo da Zadar zaslužuje na najvišoj razini ugostiti sve vrste događaja. Odlično je povezan s Europom, blizu glavnoga grada i poželjan velikim tvrtkama koje barem jednom na godinu organiziraju različite skupove i kongrese, rekao je Burak Baykan, regionalni direktor hotelskog lanca.

Cjelogodišnji turizam glavni je cilj. I zato se u Zadru, nakon sezone za koju se već vidi da će biti uspješna, intenzivno pripremaju za postsezonu.

- Sad na zadnjem MITEX- u, kongresnoj burzi u Zagrebu smo razgovarali stvarno s velikim brojem agenata stranih i čak iz daljih tržišta iz Kanade, iz Kine, ispričala je Iva Bencun, direktorica TZ-a grada Zadra.

- Zadar i županija imaju već ponudu za segment malih i srednjih skupova do 500 sudionika, još s ovim novim kapacitetima imat ćemo dodatnu ponudu, pojasnila je Mihaela Kadija, direktorica TZ-a Zadarske županije.

Kada se to spoji s prirodnim ljepotama, gastronomijom i enološkom ponudom, Zadarska županija idealno je odredište za sve vrste poslovnih putovanja. Predstavit će to u svibnju u Frankfurtu i na svjetskoj burzi poslovnog turizma.

Tagovi: zadar, kongresni turizam, turizam, investicije
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
FED
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell isključio je mogućnost da će sljedeći potez na sastanku u lipnju biti povećanje kamatnih stopa.
Fed nije mijenjao kamatne stope
OČEKIVANO
Fed nije mijenjao kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) nakon dvodnevnog sastanka nije promijenio središnju kamatnu stopu, u skladu s predviđanjima analitičara.
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
POTEZI
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
RIJAD - Upravitelj imovine BlackRock pokrenut će investicijsku platformu u Rijadu uz pomoć osnovnog ulaganja od 5 milijardi dolara iz Fonda za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, državnog fonda kraljevstva.
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
POTONUĆE
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
NEW YORK - Bitcoin je u srijedu oštro pao na svoju najnižu razinu u više od dva mjeseca usred šireg raspoloženja na tržištima za smanjenje rizika, dok su ulagači pazili na nadolazeću odluku američke središnje banke o kamatnim stopama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE