GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: AD Plastik dobitnik dana, indeksi se odbili u plus

Zagrebačka burza: AD Plastik dobitnik dana, indeksi se odbili u plus
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2018 / 17:21
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Nakon jučerašnje rasprodaje, Zagrebačka je burza doživjela odbijanac u plus, baš u skladu s globalnim kretanjima.

Vidjeli smo i solidan promet, a tri su izdanja ostvarila milijunsku trgovinu. Redovni promet dionicama iznosio je 9,6 milijuna kuna, što je oko 8,1 milijun kuna manje nego jučer. 

CROBEX je skočio 1,8 posto i trgovanje zaključuje na 1.876,67 bodova. CROBEX10, koji je jučer skliznuo za više od 1,8 posto, danas je porastao za 1,5 posto, na 1.085,01 bod. 

Najlikvidnija je bila dionica AD Plastika (ZSE:ADPL-R-A) s prometom od 2,1 milijun kuna. Cijena joj je pritom ojačala 3,9 posto, na 189 kuna. 

Dionicama Valamar Riviere (ZSE:RIVP-R-A) ostvaren je promet od 1,7 milijuna kuna, uz rast cijene od 1 posto, na 42,30 kuna. 

Milijunski promet, 1,07 milijuna kuna, imala je još samo dionica Dalekovoda (ZSE:DLKV-R-A). Cijena te dionice je porasla 1,6 posto, na 18,80 kuna. 

Rast cijene za 0,9 posto, na 164 kune, bilježi dionica HT-a (ZSE:DLKV-R-A), koja je imala promet od 786,1 tisuću kuna. 

Među deset najtrgovanijih dionica u minusu je danas jedino povlaštena dionica Adris grupe (ZSE:ADRS-P-A). Cijena joj je, naime, pala 0,5 posto, na 437 kuna, a imala je promet od 773,4 tisuće kuna. Redovno, pak, izdanje Adrisa (ZSE:ADRS-R-A) u cjenovnom je plusu od 3,7 posto, na 510 kuna, ali uz skromniji promet od 60,1 tisuću kuna.

Porasla je cijena i dionicama Tehnike (ZSE:THNK-R-A), i to za 4 posto, na 206 kuna, uz skromnih 11 tisuća kuna prometa. Ta je građevinska tvrtka danas objavila da je, kao glavni izvođač radova, ugovorila izvođenje radova na izgradnji novog skladišta i vanjske manipulativne površine za Carlsberg Croatia. Skladište se izvodi unutar tvorničkog kompleksa kao dogradnja postojećeg skladišta Carlsberg pivovare u Koprivnici, koju je Tehnika izgradila 1997. godine, a u međuvremenu je još u dva navrata izvodila nadogradnje tvorničkog kompleksa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, AD Plastik, Valamar Riviera, Dalekovod, Hrvatski Telekom, ZSE:ADPL-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:DLKV-R-A, ZSE:HT-R-A
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, blagi tjedni pad indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, blagi tjedni pad indeksa
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je stagnaciju indeksa, ali i značajno bolji promet.
Brodari postaju sjajna oklada
VOZARINE RASTU
Brodari postaju sjajna oklada
ANALIZA - Ekonomski oporavak usporava se više nego što se očekivalo na račun delta soja koronavirusa, s kašnjenjima u globalnom lancu opskrbe i očekivanom nižom potražnjom kućanstava od očekivane.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali na kraju tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali na kraju tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobexi stagnirali uz nastavak nešto većeg prometa kao i dan ranije, pri čemu je ponovno u fokusu investitora bila dionica Podravke.
Dolarov indeks blizu najviših razina u tri tjedna
FOREX
Dolarov indeks blizu najviših razina u tri tjedna
LONDON - Dolar se u petak zadržao blizu najviše razine u tri tjedna prema košarici šest najvažnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, koju je dosegnuo dan ranije pod utjecajem dobrih vijesti o prometu u američkoj maloprodaji.
Ekstremno visoke temperature ugrozile uzgoj dagnji u Grčkoj
DAGNJE
Ekstremno visoke temperature ugrozile uzgoj dagnji u Grčkoj
ATENA - Ekstremno visoke temperature ovoga ljeta uništile su oko polovine ovogodišnje proizvodnje dagnji u ključnoj regiji Solunskog zaljeva, upozorile su grčke vlasti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE