GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, indeksi snažno porasli

Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, indeksi snažno porasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2022 / 17:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u srijedu su osjetno porasli, a povećan je i redovni promet dionicama uz pet dionica s prometom većim od milijun kuna.

Crobex je u odnosu na utorak porastao za 2,51 posto, na 1962,40 bodova, a Crobex10 povećan je za 2,32 posto, na 1179,56 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 17,4 milijuna kuna, što je pet milijuna kuna više nego jučer.

Najveći promet među dionicama ostvaren je dionicom AD Plastika - 2,35 milijuna kuna, a cijena joj je porasla za 0,43 posto, na 93 kune. AD Plastik je danas izvijestio da je ugovorio nove poslove sa Stellantis Grupom za europsko tržište s očekivanim prihodima od 71,5 milijuna eura u predviđenom razdoblju trajanja projekta od devet godina.

Dionicom Podravke trgovalo se za 2,1 milijun kuna, uz rast cijene za 2,92 posto, na 564 kune.

Po prometu slijedi dionica Atlantske plovidbe s 1,7 milijuna kuna i rastom cijene za 4,74 posto, na 442 kune te dionica Zagrebačke banke s 1,37 milijuna kuna cijenom od 67,40 kuna, koja je 1,2 posto veća nego u ponedjeljak.

Najveći rast cijene među trgovanijim dionicama imala je dionica Ericssona Nikole Tesle, 4,89 posto, dok većih padova cijene nije bilo.

Na Zagrebačkoj burzi danas se trgovalo s 48 dionica. Cijena 32 je porasla, 5 pala, a 11 ostala na razini utorka.

Tagovi: Zagrebačka burza, Atlantska plovidba, AD Plastik, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Ingra, Alpha Adriatic
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE