GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Adris i HT dobitnici tjedna, oba indeksa porasla više od 1%

Zagrebačka burza: Adris i HT dobitnici tjedna, oba indeksa porasla više od 1%
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2011 / 17:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi ovoga je tjedna ostvareno 52,4 milijuna kuna prometa, a dionički su indeksi u odnosu na kraj prošlog tjedna zabilježili rast, CROBEX rast za 1,3 posto, na 2.012,20 bodova. CROBEX10 u plusu je 1,9 posto, na 1.097,13 bodova.
Ovotjedni prometi na Zagrebačkoj burzi ne razlikuju se značajno od već gotovo ustaljenih ljetnih razina, no raduje podatak da su se indeksi ipak oporavili, pa je Crobex čitav tjedan postojano boravio iznad 2.000 bodova, navodi se u tjednom komentaru s Burze.

I ovoga se tjedna najviše trgovalo dionicom HT-a (ZSE:HT-R-A) čija je cijena porasla 3,7 posto, na 253 kune, a promet tom dionicom iznosi 17,8 milijuna kuna.

Više od 3,8 milijuna kuna prometa ostvarila je ovoga tjedna povlaštena dionica Adris grupe (ZSE:ADRS-P-A) čija je cijena porasla 5,7 posto, na 223,6 kuna.

Dionica AD Plastika (ZSE:ADPL-R-A) protrgovano je za 2,6 milijuna kuna, a cijena joj je porasla 2,4 posto, na 108 kuna.

Rast cijene bilježi i dionica Petrokemije (ZSE:PTKM-R-A), za 4,7 posto, a promet tom dionicom ovoga je tjedna iznosio 2,2 milijuna kuna.

I većina drugih dionica s prometima većim od milijun kuna imala je uglavnom pozitivan predznak na tjednoj razini. Tako je cijena dionice Instituta IGH (ZSE:IGH-R-A) porasla 3,7 posto, Luke Ploče (ZSE:LKPC-R-A) za 3,33 posto, Luke Rijeka (ZSE:LKRI-R-A) za 2,9 posto, Ericsson Nikole Tesle (ZSE:ERNT-R-A) 1,7 posto, Dalekovoda (ZSE:DLKV-R-A) 0,4 posto, Belja (ZSE:BLJE-R-A) 1,9 posto, dok je trgovanje s padom cijene u odnosu na kraj prošlog tjedna zabilježila dionica Zagrebačke banke (ZSE:ZABA-R-A) i to za 4,81 posto.

Ovaj je tjedna porečka Riviera (ZSE:RIVP-R-A) izvijestila da je pripojila tvrtke Zlatni otok i Rabac i promijenila naziv u Riviera Adria, te o podjeli dionica na način da se jedna dionica nominalnog iznosa od 200 kuna podijeli na njih 20 nominalnog iznosa 10 kuna. Tako i statistika Burze pokazuje pad cijene dionice Riviere Adria za 95 posto, na 11 kuna. Dionica Riviere ovaj je tjedna na Burzi protrgovano za 1,6 milijuna kuna.
Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Petrokemija, Institut IGH, AD Plastik, Riviera Poreč, Luka Ploče, Luka Rijeka, ZSE:HT-R-A, ZSE:LKPC-R-A, ZSE:LKRI-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:ADPL-R-A, ZSE:PTKM-R-A, ZSE:IGH-R-A, ZSE:AD
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE