GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana

Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2020 / 17:04
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Kraj tjedna donio je korekciju indeksa na Zagrebačkoj burzi no i znatno veći promet no prethodnih dana.

Za skok likvidnosti zaslužna je Atlantic Grupa koja je uzela gotovo polovinu ukupnog prometa dok su se kao dobiotnici dana izdovjili Dukat i Ingra.

CROBEX jepao 0,4 posto, na 1.607,89 bodova. CROBEX10 je srezan 0,7 posto, na 1.006,31 bod. CROBEXprime je pao za 0,41 posto na 946,76 bodova.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer uvećan za dva milijuna kuna te je iznosio 4,9 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se cijeli iznos, obveznicama se nije trgovalo.

Najlikvidnija je bila Atlantic Grupa s prometom u iznosu od 1,9 milijuna kuna i padom za 0,8 posto, na 1.240,00 kuna.

Ericsson NT je zaključio prometom od 784 tisuće kuna i cijenom od 1.220,00 kuna.

Dukat je bio dobitnik dana zbog skoka od 17,9 posto, na 790 kuna, uz 230 tisuća kuna prometa. Kompanija je u četvrtak izvijestila da njena većinska vlasnica - B.S.A. International, tvrtka kći francuskog Lactalisa sa sjedištem u Belgiji, razmatra mogući prijenos udjela manjinskih dioničara Dukata na većinskog vlasnika. Dukat je od 2007. godine u većinskom vlasništvu francuske Lactalis grupe, koja preko svoje tvrtke kćeri B.S.A. International, u Dukatu drži 93,69 posto dionica hrvatske mliječne industrije. Preostalih 6,31 posto dionica u vlasništvu je raznih dioničara, pri čemu je dio i na skrbničkim računima pa se tako primjerice na skrbničkim računima kod Interkapitala nalazi 1,64 odnosno 0,17 posto dionica, a kod HPB-a na skrbničkom računu 0,05 posto.

Odličan dan imala je Ingra s uvećanjem od 10,5 posto na 5,80 kuna i prometom od 182 tisuće kuna, a zato je zasigurno zaslužna informacija koju je jutros objavio SEEbiz.

Dionicama Dalekovoda cijena je porasla za 3,6 posto, na 4,92 kune, uz 209 tisuća kuna prometa. Dalekovod je u petak objavio da je s najvećim vjerovnikom iz predstečajne nagodbe - Heta Asset Resolution sklopio nagodbu o tri ugovora o leasingu, kojom regulira financijski dug od gotovo sto milijuna kuna, a kojom Heta preuzima cinčaonicu u Dugom Selu i prodaje je tvrtki NFS Cink, članici češke Signum grupe.

Arena Hospitality Grupa bilježi porast od 0,8 posto odnosno cijenu od 268,00 kuna te 212 tisuća kuna prometa.

AD Plastik je zaključio rastom od 0,4 posto, cijenom od 139,00 kuna i prometom od 125 tisuća kuna.

Dan bez postotne promjene bilježi spomenuti Ericsson NT i Plava laguna s cijenom od 1.400,00 kuna i prometom od 175 tisuća kuna.

Končar DT je zaključio padom od 2,2 posto, cijenom od 1.330,00 kuna i prometom od 167 tisuća kuna.

HT bilježi minus os 1,4 posto odnosno cijenu od 174,50 kuna te 121 tisuću kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Ericsson NT, Arena Hospitality Group, AD Plastik, Atlantic Grupa, Dukat, Dalekovod, Plava laguna
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE