GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Atlantic i Podravka podigli CROBEX

Zagrebačka burza: Atlantic i Podravka podigli CROBEX
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2021 / 17:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su indeksi ponovno ojačali te se kreću oko najviših razina u gotovo 15 mjeseci, a najviše se trgovalo dionicama Atlantic grupe i Podravke.

Crobex indeks u ponedjeljak je ojačao 0,15 posto, na 1.942 boda. Blago je ojačao treći trgovinski dan zaredom te se nalazi oko najviše razine od kraja veljače prošle godine.

Istodobno, Crobex10 skočio je 0,7 posto, na 1.202 boda. Ojačao je drugi dan zaredom i također je na najvišoj razini od veljače lani.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao prehrambeni, za 1,42 posto, dok je najviše pao transportni, za 2,12 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 8,9 milijuna kuna, što je za otprilike dva milijuna kuna više nego u petak.

Najveći promet, 3,38 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Atlantic grupe. Cijena joj je porasla za gotovo 2 posto, na 1.540 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Milijunski promet ostvaren je još i dionicom Podravke, čija je cijena ojačala 1,7 posto, na 600 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica HT-a, kojom je ostvareno 722 tisuće kuna. Pritom joj je cijena stagnirala na 183,5 kuna.

Arena Hospitality Grupa bilježi minus od 2,4 posto na 320,00 kuna uz 245 tisuća kuna prometa. Redovno izdanje Adris Grupe je zaključilo padom od 0,9 posto, cijenu od 452,00 kune i 181 tisuću kuna prometa.

Među likvidnijima najviše je pala cijena dionice Luka Rijeka, za 6,7 posto, na 28 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se ukupno trgovalo sa 34 dionice, pri čemu je cijena njih 12 porasla, njih 13 pala, a cijena 9 dionica se nije mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Luka Rijeka, CROBEX, CROBEX10, Atlantic Grupa, Podravka, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Arena Hospitality Group
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE