GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Atlantska plovidba dobitnica dana, indeksi u plusu

Zagrebačka burza: Atlantska plovidba dobitnica dana, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2021 / 17:06
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Promet gotovo identičan jučerašnjem, ali i rast indeksa u utorak na Zagrebačkoj burzi.

Atlantska plovidba izdvojila se kao dobitnica dana dok su Ingra i Dalekovod biki pod pritiskom prodavatelja.

CROBEX je nakon tri dana pada uvećan za 0,6 posto te je zaključio na 1.841,04 boda, a CROBEX10 je porastao 0,8 posto na 1.145,61 bod. CROBEXprime bilježi rast za 0,72 posto na 1.081,88 bodova.

Sektorski indeksi su ostvarili promjene u rasponu od -2,77 posto koliko bilježi CROBEXkonstrukt do +1,16 posto koliko bilježi CROBEXturist.

Obveznički indeksi su zaključili padom, CROBIS je umanjen za 0,14 posto, a CROBIStr za 0,13 posto.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer umanjen za 62 tisuće kuna te je iznosio gotovo pet milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se cijeli iznos, obveznicama se nije trgovalo.

U redovnoj trgovini najlikvidnija je bila Valamar Riviera koja je zaključila prometom od 575 tisuća kuna i cijenom od 30,80 kuna.

Atlantska plovidba je zabilježila 545 tisuća kuna prometa i porast za 3,7 posto na 181,50 kuna, čime je bila i dobitnica dana.

Podravka je trgovanje zaključila uz promet od 418 tisuća kuna i rast cijene za 1,6 posto na 510,00 kuna.

Hrvatski Telekom bilježi rast za 0,6 posto na 182,00 kune, a njegov dnevni promet iznosi 295 tisuća kuna.

Povlašteno izdanje Adris Grupe zabilježilo je porast od 0,5 posto odnosno cijenu od 419,00 kuna te 359 tisuća kuna prometa.

Dan bez postotne promjene bilježe tri izdanja. To su spomenuta Valamar Riviera, Maistra s cijenom od 300,00 kuna i prometom od 257 tisuća kuna te Arena Hospitality Grupa koja je zaključila cijenom od 330,00 kuna i prometom od 169 tisuća kuna..

Ingra je bila gubitnica dana uslijed pada od 6,9 posto cijenom od 12,10 kuna i prometom od 316 tisuća kuna. Dalekovod bilježi pad za 2,8 posto na 6,90 kuna, a njegovim je dionicama ostvaren promet od 353 tisuće kuna. Optima telekom bilježi zadnju cijenu od 6,44 kune, što predstavlja pad od 0,9 posto, a njegov dnevni promet iznosi 179 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Atlantska plovidba, Ingra, Dalekovod
PROČITAJ I OVO
Dow Jones na novom rekordu nakon odličnih rezultata i dobrih svježih podataka
REKORDI
Dow Jones na novom rekordu nakon odličnih rezultata i dobrih svježih podataka
NEW YORK - Wall Street je i u četvrtak bio preplavljen optimizmom, a za to se najviše može zahvaliti brojnim dobrim poslovnim rezultatima, a i kvalitetnim makroekonomskim podacima.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi blago pali drugi dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi blago pali drugi dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su glavni dionički indeksi blago pali, drugi dan zaredom, uz i dalje skroman promet, pri čemu su u fokusu invstitora bile dionice Adris grupe.
Beogradska berza: Indeksi potonuli dublje, trgovanje akcijama podbacilo
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi potonuli dublje, trgovanje akcijama podbacilo
BEOGRAD – Promet na domaćem tržištu akcija je podbacio danas, a BELEX indeksi su povećali gubitke.
Udruge njemačkih prijevoznika protiv popusta kod kazni za vozače iz Hrvatske
PROTIVLJENJE
Udruge njemačkih prijevoznika protiv popusta kod kazni za vozače iz Hrvatske
BERLIN - Udruga profesionalnih vozača teretnih vozila Njemačke Camion Pro kritizirala je praksu Saveznog ureda za teretni promet (BAG) koji vozačima teretnih vozila iz istočnoeuropskih zemalja, uključujući hrvatske, kazne u prometu i za nepridržavanje pravila o pauzama smanjuje i do 50 posto, priopćeno je u četvrtak.
Dolarov indeks na najnižim razinama u četiri tjedana
FOREX
Dolarov indeks na najnižim razinama u četiri tjedana
LONDON - Dolar je kliznuo u četvrtak na najniže razine u četiri tjedana prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, pritisnut slabijim prinosima na američke obveznice budući da su investitori prilično uvjereni da će američka središnja banka dulje vrijeme zadržati niske kamatne stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE