GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Atlantska plovidba dobitnica dana, indeksi u plusu

Zagrebačka burza: Atlantska plovidba dobitnica dana, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2021 / 17:06
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Promet gotovo identičan jučerašnjem, ali i rast indeksa u utorak na Zagrebačkoj burzi.

Atlantska plovidba izdvojila se kao dobitnica dana dok su Ingra i Dalekovod biki pod pritiskom prodavatelja.

CROBEX je nakon tri dana pada uvećan za 0,6 posto te je zaključio na 1.841,04 boda, a CROBEX10 je porastao 0,8 posto na 1.145,61 bod. CROBEXprime bilježi rast za 0,72 posto na 1.081,88 bodova.

Sektorski indeksi su ostvarili promjene u rasponu od -2,77 posto koliko bilježi CROBEXkonstrukt do +1,16 posto koliko bilježi CROBEXturist.

Obveznički indeksi su zaključili padom, CROBIS je umanjen za 0,14 posto, a CROBIStr za 0,13 posto.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer umanjen za 62 tisuće kuna te je iznosio gotovo pet milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se cijeli iznos, obveznicama se nije trgovalo.

U redovnoj trgovini najlikvidnija je bila Valamar Riviera koja je zaključila prometom od 575 tisuća kuna i cijenom od 30,80 kuna.

Atlantska plovidba je zabilježila 545 tisuća kuna prometa i porast za 3,7 posto na 181,50 kuna, čime je bila i dobitnica dana.

Podravka je trgovanje zaključila uz promet od 418 tisuća kuna i rast cijene za 1,6 posto na 510,00 kuna.

Hrvatski Telekom bilježi rast za 0,6 posto na 182,00 kune, a njegov dnevni promet iznosi 295 tisuća kuna.

Povlašteno izdanje Adris Grupe zabilježilo je porast od 0,5 posto odnosno cijenu od 419,00 kuna te 359 tisuća kuna prometa.

Dan bez postotne promjene bilježe tri izdanja. To su spomenuta Valamar Riviera, Maistra s cijenom od 300,00 kuna i prometom od 257 tisuća kuna te Arena Hospitality Grupa koja je zaključila cijenom od 330,00 kuna i prometom od 169 tisuća kuna..

Ingra je bila gubitnica dana uslijed pada od 6,9 posto cijenom od 12,10 kuna i prometom od 316 tisuća kuna. Dalekovod bilježi pad za 2,8 posto na 6,90 kuna, a njegovim je dionicama ostvaren promet od 353 tisuće kuna. Optima telekom bilježi zadnju cijenu od 6,44 kune, što predstavlja pad od 0,9 posto, a njegov dnevni promet iznosi 179 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Atlantska plovidba, Ingra, Dalekovod
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE