GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Blage oscilacije indeksa, HT u fokusu

Zagrebačka burza: Blage oscilacije indeksa, HT u fokusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2021 / 17:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Srijedu su na Zagrebačkoj burzi obilježile blage oscilacije indeksa, ali i nešto bolji promet.

Imali smo samo jednog milijunaša, a dobitnikom dana može se nazvati Atlantic Grupa.

CROBEX je porastao 0,1 posto te je zaključio na 2.049,78 bodova. CROBEX10 bilježi pad za 0,01 posto na 1.246,95 bodova. CROBEXprime bilježi umanjenje za 0,03 posto, a zaključio je na 1.212,83 boda.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer porastao za 4,2 milijuna kuna te je iznosio 10,2 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se 4,7 milijuna kuna, obveznicama se nije trgovalo. Dionicama Atlantic Grupe ostvaren je blok promet od 5,5 milijuna kuna. Promet veći od sto tisuća kuna ostvarilo je osam izdanja.

U redovnoj trgovini je najlikvidniji HT s prometom od 1,1 milijun kuna, a bilježi pad za 0,5 posto na cijenu od 184,00 kune.

Povlaštene dionice Adrisa su trgovane u iznosu od 846 tisuća kuna, a zaključile su padom od 0,5 posto i cijenom od 424,00 kune.

Atlantic Grupa bilježi redovni promet od 494 tisuće kuna i blok promet od 5,5 milijuna kuna te rast cijene od 1,9 posto na 1.600,00 kuna.

Ericsson NT bilježi rast od 0,8 posto na cijenu od 1.800,00 kuna i promet od 439 tisuća kuna.

Atlantska plovidba je zaključila poskupljenjem od 0,7 posto odnosno cijenom od 544,00 kune i prometom od 361 tisuću kuna. Cijena je rasla i Valamar Rivieri za 0,6 posto na 32,00 kune uz promet od 92 tisuće kuna. INA je zabilježila rast od 0,60 posto na cijenu od 3.380,00 kuna i promet od 142 tisuće kuna.

Gubitnike predvodi AD Plastik čije su dionice pojeftinile za 1,1 posto na 175,00 kuna, a njima je ostvaren promet od 361 tisuće kuna. HPB je zabilježio pad od 0,85 posto na 580,00 kuna i promet od 85 tisuća kuna. Slijede spomenuti HT (-0,54%) i povlašteni Adris (-0,47%), a posljednji je InterCapital SBI TOP ETF s pojeftinjenjem od 0,21 posto na cijenu 145,90 kuna uz ostvaren promet od 198 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, Atlantic Grupa, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Ingra, Alpha Adriatic
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
POTOP
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
NEW YORK - Vrijednost bitcoina u petak je potopljena gotovo osam posoto pa je najpopularnija kriptovaluta pala na najnižu razinu u sedam tjedana.
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
POTEZI
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
MELBOURNE - Australija je u subotu uvela ograničenja osobama koje su boravile u devet južnoafričkih zemalja zbog zabrinutosti novim sojem koronavirusa "omicronom", pri čemu vlada zahtijeva 14-dnevnu karantenu i za australske državljane koji se vraćaju iz tih zemalja, rekao je ministar zdravstva Greg Hunt.
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
OGRANIČENJA
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
ZAGREB - Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak je ostvaren znatno veći promet nego prethodnih dana, dok su Crobex indeksi pratili pad svjetskih burzi, koje su pod pritiskom zbog širenja nove varijante koronavirusa.
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
FOREX
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
LONDON - Tečaj dolara u petak je oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa, što je uznemirilo investitore i okrenulo ih valutama koje percipiraju sigurnim lukama za kapital u neizvjesnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE