GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Blagi pad indeksa uz pojačanu likvidnost

Zagrebačka burza: Blagi pad indeksa uz pojačanu likvidnost
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2021 / 16:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi zabilježili blagi pad, uz pojačanu likvidnost, pri čemu su tri izdanja imala milijunski promet.

Crobex indeks spustio se 0,02 posto, na 2.016 bodova, a Crobex10 je oslabio 0,11 posto, na 1.232 boda. Oba indeksa oslabila su nakon dva dana rasta.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao transportni, za 1,08 posto, dok je jedino porastao građevinski, za 2,73 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 11,5 milijuna kuna, što je 4,3 milijuna više nego dan ranije.

Najlikvidnija je bila dionica HT-a, kojom je ostvareno 3,11 milijuna kuna prometa. Cijena joj je pala 0,27 posto, na 183 kune.

Slijedi dionica Podravke, kojom je ostvareno 1,46 milijuna kuna prometa, a cijena joj je stagnirala na 628 kuna.

Milijunski promet imala je još i dionica Istarske kreditne banke, u visini od 1,12 milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 1,08 posto na 1.880 kuna.

Najveći skok cijene ostvarila je dionica Vira, za 11,11 posto, na 31 kunu. Istodobno, najviše je pala cijena dionice Đure Đaković grupe, za 6,5 posto, na 3,74 kune.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 44 dionice, pri čemu je cijena njih 16 porasla, 14 pala, a 14 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Podravka, Istarska kreditna banka, Viro
PROČITAJ I OVO
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
Oštar tjedni pad dolara
TJEDNI FOREX
Oštar tjedni pad dolara
LONDON - Na valutnim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna oštro pala, ponajviše prema jenu, što je posljedica intervencije japanske središnje banke na tržištu kako bi zaustavila slabljenje jena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE