GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti tjedan zaredom, HT u fokusu

Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti tjedan zaredom, HT u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2021 / 07:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi protekloga tjedna Crobex indeksi nastavili uspon četvrti tjedan zaredom, pri čemu su porasle cijene dionica u svim sektorima, no uz manji promet nego tjedan ranije.

Crobex indeks ojačao je protekloga tjedna 0,68 posto, na 2.047 bodova, a Crobex10 za 0,24 posto, na 1.246 bodova.

Tako je Crobex na dobitku četvrti tjedan zaredom, pri čemu se kreće na najvišim razinama od siječnja prošle godine, prije izbijanja koronakrize. Crobex10 kreće se, pak, blizu najviše razine od ožujka 2017.

Svi sektorski indeksi bili su na dobitku, a najviše građevinski, za 10,96 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 44,86 milijuna kuna, što je gotovo 14 milijuna manje nego u tjednu ranije.

Uz to, ostvareno je i gotovo 46 milijuna kuna blok prometa. Pritom je najviše, 34,2 milijuna kuna, ostvareno u blok transakciji dionicom HT-a, po cijeni od 185 kuna. Dionicom Atlantic grupe u blok transakciji ostvareno je 9,7 milijuna kuna, po cijeni od 1.550 kuna, a dionicom Arena Hospitality grupe 2,04 milijuna kuna, po cijeni od 314 kuna za dionicu.

U redovnom trgovanju najveći promet imala je dionica HT-a, 10,7 milijuna kuna. Cijena joj se spustila 2,63 posto, na 185 kuna.

Slijedila je dionica Podravke, s prometom od 5,09 milijuna kuna, i rastom cijene za 2,84 posto, na 652 kune.

Znatniji promet ostvaren je i dionicom Valamar Rivijere, 4,2 milijuna kuna. Cijena joj je pritom ojačala 0,32 posto, na 31,7 kuna.

U fokusu investitora bile su i dionice Atlantske plovidbe, kojima je ostvareno 3,6 milijuna kuna prometa, a cijena im je oslabila 1,8 posto, na 546 kuna, te Ericssona Nikole Tesle, kojima je protrgovano 3,4 milijuna kuna, uz rast cijene za 1,44 posto, na 1.760 kuna.

Najveća dobitnica bila je dionica Dalekovoda, čija je cijena skočila za više od 35 posto, na 96 kuna, te Instituta IGH, za gotovo 19 posto, na 130 kuna.

S druge strane, najveća gubitnica bila je dionica HTP Korčule, čija je cijena pala 17,7 posto, na 53,5 kuna.

Na domaćem tržištu protekloga se tjedna trgovalo s ukupno 59 dionica, pri čemu je cijena njih 33 porasla, 17 pala, a devet stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Atlantic Grupa, Podravka, Dalekovod, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Pojačana aktivnost stranih investitora
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Pojačana aktivnost stranih investitora
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je danas, posle dugo vremena, zabeležen visok nivo aktivnosti stranih investitora na tržištu akcija, a indeksi su se umereno oporavili od jučerašnjih gubitaka.
Zagrebačka burza: Katastrofalan promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Katastrofalan promet i pad indeksa
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u srijedu su pali, u danu u kojemu nijednom dionicom nije ostvaren promet veći od milijun kuna.
MMF: Zelena tranzicija potaknut će neviđenu potražnju za metalima
PROCJENE
MMF: Zelena tranzicija potaknut će neviđenu potražnju za metalima
ZAGREB - Prijelaz na obnovljive izvore energije mogao bi u idućim desetljećima zahtijevati čak tri milijarde tona metala poput kobalta i litija, a proizvođači će teško pratiti snažnu potražnju, upozorio je u srijedu Međunarodni monetarni fond (MMF).
Dolar oslabio prema košarici valuta
FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta
LONDON - Dolar je u srijedu oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, na kojima i dalje vlada poboljšano ozračje pa su investitori skloniji riziku, a u njihovu su fokusu opet potezi središnjih banaka.
Atlantic, HPB i Modra špilja dobitnici priznanja za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja
PRIZNANJA
Atlantic, HPB i Modra špilja dobitnici priznanja za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja
ZAGREB – Kvaliteta korporativnog upravljanja bila je tema današnjeg okupljanja gospodarske zajednice na konferenciji Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) „Korporativno upravljanje u Hrvatskoj – Održiva poduzeća kao jamac ekonomskog rasta“.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE