GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti tjedan zaredom, HT u fokusu

Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti tjedan zaredom, HT u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2021 / 07:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi protekloga tjedna Crobex indeksi nastavili uspon četvrti tjedan zaredom, pri čemu su porasle cijene dionica u svim sektorima, no uz manji promet nego tjedan ranije.

Crobex indeks ojačao je protekloga tjedna 0,68 posto, na 2.047 bodova, a Crobex10 za 0,24 posto, na 1.246 bodova.

Tako je Crobex na dobitku četvrti tjedan zaredom, pri čemu se kreće na najvišim razinama od siječnja prošle godine, prije izbijanja koronakrize. Crobex10 kreće se, pak, blizu najviše razine od ožujka 2017.

Svi sektorski indeksi bili su na dobitku, a najviše građevinski, za 10,96 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 44,86 milijuna kuna, što je gotovo 14 milijuna manje nego u tjednu ranije.

Uz to, ostvareno je i gotovo 46 milijuna kuna blok prometa. Pritom je najviše, 34,2 milijuna kuna, ostvareno u blok transakciji dionicom HT-a, po cijeni od 185 kuna. Dionicom Atlantic grupe u blok transakciji ostvareno je 9,7 milijuna kuna, po cijeni od 1.550 kuna, a dionicom Arena Hospitality grupe 2,04 milijuna kuna, po cijeni od 314 kuna za dionicu.

U redovnom trgovanju najveći promet imala je dionica HT-a, 10,7 milijuna kuna. Cijena joj se spustila 2,63 posto, na 185 kuna.

Slijedila je dionica Podravke, s prometom od 5,09 milijuna kuna, i rastom cijene za 2,84 posto, na 652 kune.

Znatniji promet ostvaren je i dionicom Valamar Rivijere, 4,2 milijuna kuna. Cijena joj je pritom ojačala 0,32 posto, na 31,7 kuna.

U fokusu investitora bile su i dionice Atlantske plovidbe, kojima je ostvareno 3,6 milijuna kuna prometa, a cijena im je oslabila 1,8 posto, na 546 kuna, te Ericssona Nikole Tesle, kojima je protrgovano 3,4 milijuna kuna, uz rast cijene za 1,44 posto, na 1.760 kuna.

Najveća dobitnica bila je dionica Dalekovoda, čija je cijena skočila za više od 35 posto, na 96 kuna, te Instituta IGH, za gotovo 19 posto, na 130 kuna.

S druge strane, najveća gubitnica bila je dionica HTP Korčule, čija je cijena pala 17,7 posto, na 53,5 kuna.

Na domaćem tržištu protekloga se tjedna trgovalo s ukupno 59 dionica, pri čemu je cijena njih 33 porasla, 17 pala, a devet stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Atlantic Grupa, Podravka, Dalekovod, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE