GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX porastao deveti tjedan zaredom

Zagrebačka burza: CROBEX porastao deveti tjedan zaredom
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2024 / 08:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi protekloga tjedna Crobex indeks blago ojačao deveti tjedan zaredom, dok je Crobex10 prekinuo višetjedni uspon, uz nešto veći promet nego u tjednu ranije, pri čemu su u fokusu investitora bile dionice Ericssona Nikole Tesle i Podravke.

Crobex indeks porastao je protekloga tjedna 0.31 posto, na 2632 boda, ojačavši deveti tjedan zaredom. No Crobex10 nije uspio nastaviti pozitivni niz te je nakon osam tjedana kliznuo 0.63 posto, na 1588 bodova.

Među sektorskim indeksima najviše je porastao Crobexkonstrukt, za 5.6 posto, dok je najviše pao Crobexindustrije, za 1.08 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je gotovo 6.3 milijuna eura, što je za 300 tisuća više nego u tjednu ranije.

Najlikvidnija je bila dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom je ostvareno 1.13 milijuna eura prometa, uz rast cijene za 1.42 posto, na 215 eura.

Slijedila je dionica Podravke, s prometom od 1.08 milijuna eura i padom cijene za 1.75 posto, na 168 eura.


Znatan promet imala je i povlaštena dionica Adrisa, gotovo 603 tisuće eura. Poskupjela je pritom 1.74 posto, na 58.6 eura.

U fokusu investitora bila je i dionica Zagrebačke banke, kojom su ostvarene 564 tisuće eura prometa, uz skok cijene za 4.7 posto, na 16.7 eura.

Najveća dobitnica među likvidnijima prošloga tjedna bila je povlaštena dionica Croatia osiguranja, sa skokom cijene za 33.33 posto, na 1200 eura. Podsjetimo, Uprava kompanije najavila je prošli petak da će skupštini dioničara predložiti isplatu ukupno 65 milijuna eura dividende, ili 151.27 eura po redovnoj i povlaštenoj dionici iz zadržane dobiti.

S druge strane, među likvidnijima je najveća gubitnica bila povlaštena dionica Končara D&ST, s padom cijene za 4.9 posto, na 970 eura.

Na ZSE se protekloga tjedna ukupno trgovalo sa 60 dionica, pri čemu je cijena njih 30 porasla, 21 pala, a devet stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, PODRAVKA, KONČAR, SPAN, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
ŠANGAJ -  Azijsko-pacifička tržišta uvelike su porasla u utorak, prateći poteze Wall Streeta, a ulagači očekuju kineski indeks menadžera nabave u proizvodnji za travanj.
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE