GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX potonuo peti uzastopni dan

Zagrebačka burza: CROBEX potonuo peti uzastopni dan
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2022 / 16:58
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Unatoč dobitcima na europskim burzama, na Zagrebačkoj burzi u srijedu su glavni dionički indeksi oslabili, pri čemu CROBEX peti dan zaredom, u opreznom trgovanju dok se na gospodarskoj i političkoj sceni raspravlja o mogućim razlozima neočekivane ostavke potpredsjednika Vlade i ministra financija Zdravka Marića.

Crobex indeks oslabio je u srijedu 0,16 posto, na 1.995 bodova, kliznuvši peti trgovinski dan zaredom. Istodobno, Crobex10 je pao 0,3 posto, na 1.184 boda.

Među sektorskim indeksima, jedino je bio u minusu CROBEXturist, za 0,22 posto, dok je najviše porasla CROBEXindustrija, za 4,29 posto.

Redovni promet dosegnuo je 5,8 milijuna kuna, što je otprilike za 1,2 milijuna više nego dan ranije.

Najveći promet imala je dionica Turisthotela, kojom je ostvareno 934 tisuće kuna. Cijena joj je porasla za 2,4 posto, na 4.260 kuna.

Po likvidnosti slijedila je dionica Ericssona Nikole Tesle, s prometom od 926 tisuća kuna i padom cijene za 1,75 posto, na 1.680 kuna.

Nešto veći promet bio je ostvaren i dionicom Atlantske plovidbe, 876 tisuća kuna, a cijena joj je oslabila za 0,23 posto, na 426 kuna.

Najveći rast cijene ostvarila je dionica Đure Đaković gupe, za više od 24 posto, na 1,8 kuna. Istodobno, najveća gubitnica bila je dionica Varteksa, s padom cijene za 10,7 posto, na 4 kune.

Na burzi se trgovalo oprezno, premda su cijene dionica na europskim burzama snažno porasle, za otprilike 2 posto, i tako nadoknadile veći dio gubitaka od dana ranije. Na domaćoj gospodarskoj i političkoj sceni najviše se, pak, raspravljalo o mogućim razlozima neočekivane ostavke potpredsjednika Vlade i ministra financija Zdravka Marića.

Ukupno se danas na ZSE trgovalo s 34 dionice, pri čemu je cijena njih 13 porasla, 14 pala, a 7 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Turisthotel, Đuro Đaković, Varteks, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE