GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX skočio na granicu od 2.000 bodova

Zagrebačka burza: CROBEX skočio na granicu od 2.000 bodova
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2021 / 18:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi trgovanje je u četvrtak, posljednjeg dana trećeg tromjesečja, obilježio snažan promet i rast Crobex indeksa, koji su tako mjesec rujan završili s dobicima većim od 1,5 posto.

Crobex indeks u četvrtak je porastao 0,79 posto, na 1.999 bodova, a Crobex10 za 0,98 posto, na 1.228 bodova. Oba indeksa na najvišoj su razini od kraja lipnja ove godine.

Zahvaljujući rastu posljednjih 10-ak dana, oba su indeksa mjesec rujan završila s dobitkom - Crobex je u plusu oko 1,6 posto u odnosu na početak rujna, a Crobex10 oko 1,75 posto.

I drugo tromjesečje indeksi su također završili s dobitkom i to Crobex za 0,94 posto, a Crobex10 za 0,83 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 31,5 milijuna kuna, što je 18,2 milijuna više nego dan ranije.

Uz to, ostvareno je i 48,6 milijuna kuna blok prometa. Najviše je pritom ostvareno dionicom HT-a, 28,65 milijuna kuna, po cijeni od 191 kuna za dionicu, potom Atlantic grupe 15,1 milijun kuna po cijeni od 1.510 kuna, Podravke 2,64 milijuna po cijeni od 660 kuna te povlaštenom dionicom Adrisa 2,23 milijuna kuna po cijeni od 413 kuna.

Najveći promet u redovnom trgovanju postignut je dionicom HT-a, čak 16,25 milijuna kuna. Cijena joj je pritom pala 0,52 posto, na 190 kuna.

Dionicom Podravke, pak, nastavljen je pojačani obujam trgovanja, pri čemu je danas njome ostvareno 10,6 milijuna kuna, a cijena joj je skočila 4,4 posto, na novu rekordnu razinu od 664 kune.

Ta dionica bilježi pojačani obujam trgovanja već treći tjedan zaredom. U tom razdoblju najviše ju je kupovala Mesna industrija braća Pivac, koja, prema zadnjim podacima SKDD-a, ima više od 226,5 tisuća dionica Podravka, što čini više od 3 posto udjela u dioničkom kapitalu.

Po likvidnosti slijedi dionica Atlantske plovidbe, s 813 tisuće kuna prometa i rastom cijene za 2 posto, na 510 kuna.

Od poslovnih objava, Span je izvijestio da je na razini grupe u prvoj polovini godine ostvario 390,7 milijuna kuna poslovnih prihoda ili 23 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je neto dobit porasla za 412 posto, na 7,4 milijuna kuna. Cijena dionice Spana skočila je gotovo 2 posto, na 206 kuna.

Najveći skok cijene ostvarila je dionica Viktora Lenca, za 5,08 posto, na 9,3 kune, dok je najviše pala cijena dionice Petrokemije, za 6 posto, na 37,6 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 42 dionice, pri čemu je cijena njih 21 porasla, 14 pala, a 7 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Podravka, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE