GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX u plusu četvrti uzastopni dan

Zagrebačka burza: CROBEX u plusu četvrti uzastopni dan
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2021 / 16:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak je CROBEX ojačao četvrti dan zaredom, uz nešto slabiji promet nego dan ranije, jer nema značajnijih vijesti iz domaćeg gospodarstva.

CROBEX je porastao 0,5 posto, na 1.952 boda, ojačavši četvrti trgovinski dan zaredom. Istodobno, CROBEX10 poskočio je 0,4 posto, na 1.207 bodova, nastavivši uspon treći dan zaredom.

Nakon znatnog rasta proteklih tjedana, oba se indeksa kreću oko najviših razina od kraja veljače prošle godine, odnosno početka pandemije koronavirusa.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao građevinski, za 2,1 posto, dok je jedino oslabio industrijski, za 0,08 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 7 milijuna kuna, što je za otprilike 1,9 milijuna kuna manje nego dan ranije.

Najveći promet ostvaren je dionicom Podravke, 1,4 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 0,3 posto, na 602 kune.

Slijedi povlaštena dionica Adrisa, s prometom od 1,38 milijuna kuna i rastom cijene za 0,2 posto, na 423 kune. Uprava Adris grupe sazvala je jučer poslijepodne glavnu skupštinu za 30. lipnja , na kojoj će dioničari između ostalog odlučivati o isplati dividende od 12,5 kuna po dionici iz zadržane dobiti ostvarene u razdoblju od 2005.do 2011. godine.

Milijunski promet ostvaren je još i dionicom HT-a, u visini od 1,3 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 0,8 posto, na 185 kuna.

Među likvidnijima, najviše je poskupjela dionica Atlantske plovidbe, za 3,3 posto, na 345 kuna, dok je najviše pala cijena dionice Optima telekoma, za 1,39 posto.

Na domaćem tržištu kapitala danas se ukupno trgovalo s 39 dionice, pri čemu je cijena njih 20 porasla, 12 pala, 7 se nije mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Podravka, Hrvatski Telekom
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE