GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Dalekovod dobitnik dana, indeksi različitih smjerova

Zagrebačka burza: Dalekovod dobitnik dana, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2024 / 17:50
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Kraj tjedna donio je mješovitu izvedbu na Zagrebačkoj burzi.

U fokusu investitora bile su dionice Adrisa i Dalekovoda, a ove potonje bile su i dobitnice dana.

CROBEX je ojačao 0,1 posto, dok je njegova uža inačica CROBEX10 završila u minusu, upisavši pad od 0,2 posto. Ovime je tjedan zaključen u zelenom, s rastom CROBEX-a od 1,1 posto, dok je CROBEX10 porastao za nešto skromnijih 0,9 posto

Sektorski indeksi u petak su također zabilježili mješovite izvedbe. Građevinski sektor imao je najbolje rezultate s rastom od 3,8 posto na krilima Dalekovoda. 

Obujam trgovanja u redovnom prometu bio je 1,2 milijun eura, a povrh toga došlo je i do blok transakcije povlaštene dionice Adrisa od 304 tisuće eura. Povlaštena dionica Adrisa bila je likvidna i u redovnom prometu, gdje je uz 247 tisuća eura likvidnosti ostvarila porast cijene od 0,33 posto. Najlikvidnije izdanje u redovnom prometu bila je dionica Dalekovoda koja je s čak 395 tisuća eura prometa ostvarila rast od 7,6 posto čime je ujedno i pobjednik dana.

Među likvidnim izdanjima bila je dionica Ericsson Nikola Tesla; društvo je u jutarnjim satima objavilo zaključivanje novih poslova vrijednih 11 milijuna eura, a tokom dana dionicom se trgovalo u vrijednosti 111 tisuća eura te je ojačala 0,5 posto. S druge strane, među nešto likvidnijim gubitnicima istaknula se redovna dionica Adrisa koja je upisala pad cijene od 3,1 posto, uz tek 16 tisuća eura prometa.

Podravka je nakon odobrene dividende zaključila s nepromijenjenom cijenom od 158 eura uz promet od 95,9 tisuća eura.

Tagovi: Zagrebačka burza, dalekovod, adris, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Bitcoin uzletio iznad 66.000 dolara, optimisti najavljuju pohod na rekord
UZLET
Bitcoin uzletio iznad 66.000 dolara, optimisti najavljuju pohod na rekord
NEW YORK - Cijena bitcoina brzo se oporavila od nedavnog pada na šestomjesečnu najnižu razinu od 53.500 USD 5. srpnja, povrativši razinu od 66.000 USD i mogao bi ponovno testirati svoju najvišu vrijednost svih vremena od 73.700 USD dosegnutu u ožujku.
Uzlet izvoza streljiva iz BiH
STRELJIVO
Uzlet izvoza streljiva iz BiH
SARAJEVO - Vojna industrija BiH nastavlja s obaranjem rekorda nakon što je u prvih šest mjeseci 2024. godine izvezla naoružanje i streljivo u ukupnoj vrijednosti od 146,9 milijuna KM.
BCG: Hrvati najviše štede u nekretninama i gotovini
ŠTEDNJA
BCG: Hrvati najviše štede u nekretninama i gotovini
ZAGREB - Financijsko bogatstvo hrvatskih građana raslo je znatno sporije u usporedbi s prosjekom istočne Europe i usklađeno je s globalnim stopama rasta.
Wall Street: Novi pad indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Novi pad indeksa
NEW YORK - Dionice su se povukle u petak, dok je Wall Street završio tjedan definiran rotacijom ovogodišnjih megacap dobitnika u korist manjih imena.
Dubrovnik ostvario dva milijuna noćenja 11 dana ranije nego lani
USPJESI
Dubrovnik ostvario dva milijuna noćenja 11 dana ranije nego lani
DUBROVNIK - Dubrovačka gradska uprava izvijestila je danas da je ovogodišnje dvomilijunto turističko noćenje na dubrovačkom području zabilježeno 16. srpnja, što je jedanaest dana ranije nego u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE