GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu

Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2024 / 16:57
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.

Lošinjska plovidba izdvojila se kao apsolutna dobitnica dana, a ponovo odličan dan bilježi Dalekovod.

Oba su indeksa porasla po 0,2 posto pa je CROBEX zaključio na 2.831,9 bodova, a CROBEX10 na 1706,7 bodova.

Sektorski indeksi imali su mješovite izvedbe, a najviše je dobio na vrijednosti indeks građevinskog sektora koji je ojačao 3,5 posto. S druge strane, najviše je oslabio indeks turističkog sektora, padajući 0,7 posto.

Ukupna dionička likvidnost iznosila je oko 1,4 milijuna eura, smanjujući se u odnosu na prethodni dan trgovanja. Najlikvidnije izdanje bila je dionica Hrvatskog Telekoma, kojom je protrgovano oko 297 tisuća eura, uz rast cijene od gotovo 2,0 posto. Aktivna je bila i dionica Podravke s prometom od 184 tisuća eura i stagnacijom cijene.

Titulu dobitnika dana osvojila je dionica Lošinjske plovidbe, čija je cijena ojačala 9,5 posto na nešto manjem prometu, a odmah iza nje bila je dionica Dalekovoda, koja je porasla za 7,0 posto i nastavila pozitivan trend od prethodnog tjedna. U samo dva dana tržišna kapitalizacija Dalekovoda skočila je 15,1 posto.

Odličan dan imale su i dionice Zvečeva i povlaštenog izdanja Croatia osiguranja, koje su se uzdigle 4,2 posto, odnosno 3,8 posto.

Na strani gubitnika izdvojila se dionica Instituta IGH koja je potonula 9,8 posto, a osim nje lošiju izvedbu imale su dionice Luka ploče i Solarisa s gubicima od 3,6 posto i 3,0 posto.

Tagovi: Zagrebačka burza, Dalekovod, Lošinjska, zvečevo, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Slovenci se odlučili na drastičan korak. Hoće li i Hrvatska slijediti praksu?
REGULATIVA
Slovenci se odlučili na drastičan korak. Hoće li i Hrvatska slijediti praksu?
LJUBLJANA - Ograničavanje rentanja apartmana na 30 dana, broja kreveta po smještajnoj jedinici, upisivanje iznajmljivača u poslovni registar, uvođenje suglasnosti općine za rentanje i veće ovlasti komunalnih inspekcija, glavne su novosti novog slovenskog Zakona o ugostiteljstvu koji je u javnoj raspravi do 17. lipnja.
Tajni kupci obišli 22 trgovine u Zagrebu i okolici: Postali smo europski kontejner
HRANA
Tajni kupci obišli 22 trgovine u Zagrebu i okolici: Postali smo europski kontejner
ZAGREB - Tajni kupci su u petak i subotu obišli 22 trgovine i mesnice u Zagrebu i okolici, gdje su kupovali raznu robu, poput voća i povrća te mesnih prerađevina, a u nedjelju su izvijestili kako su rezultati kvalitete "katastrofalni" i da Hrvatska postaje "europski kontejner za trećerazrednu robu".
Dr Pepper sustigao Pepsi na američkom tržištu
PIĆA
Dr Pepper sustigao Pepsi na američkom tržištu
NEW YORK - Dr Pepper, 139 godina stara marka gaziranih pića, izjednačila se s Pepsi-Colom kao druga marka gaziranih bezalkoholnih pića u Americi iza Coca-Cole.
Zagrebačka burza: Slatinska banka dobitnica tjedna, indeksi pali
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Slatinska banka dobitnica tjedna, indeksi pali
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze protekloga su tjedna pali, a zbog skraćenog radnog tjedna promet je bio skroman.
Koliko je poskupjela brza hrana?
POSKUPLJENJA
Koliko je poskupjela brza hrana?
NEW YORK - Potrošači su u nekoliko objava na društvenim mrežama "optužili" McDonald's da je posljednjih godina podigao cijene za čak 100 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE