GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Dioki u fokusu, Ina spuštena ispod 4.000 kuna

Zagrebačka burza: Dioki u fokusu, Ina spuštena ispod 4.000 kuna
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2012 / 16:47
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Nastavak slabog prometa i minimalne primjene indeksa na početku tjedna na Zagrebačkoj burzi.
CROBEX je oslabio 0,1 posto, na 1.702,85 bodova dok je CROBEX10 pao 0,02 posto, na 922,80 bodova. Ostvareno je 6,53 milijuna kuna redovnog prometa i 7,58 milijuna kuna blokovskog prometa.

Uvjerljivo najtrgovanije izdanje a i najveći dobitnik današnje trgovine je Dioki (ZSE:DIOK-R-A) čije su dionice u kontekstu zaključne cijene uzletjele 23 posto, na 20,30 kuna, uz 1,77 milijuna kuna prometa. Prosječna je cijena, međutim, blago spuštena na 17,31 kunu.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) ostvario je 795 tisuća kuna prometa uz pad cijene od 0,3 posto, na 205,50 kuna.

Belje (ZSE:BLJE-R-A) je bilo gubitnik dana obzirom na rušenje cijene od 4,2 posto, na 82 kune, uz 418 tisuća kuna prometa. Prosječna vrijednost je na 82,94 kune.

Fragaria je prešla prag od 5 posto glasačkih prava u Agromeđimurju (ZSE:AGMM-R-A). Naime, prošloga je četvrtka Fragaria stekla 1.463 dionica s pravom glasa Agromeđimurja, što predstavlja udio od 3,53 posto u temeljnom kapitalu te isti toliki udjel u glasačkim pravima. Nakon transakcija, Fragaria je vlasnik 2.329 dionica Agromeđimurja, odnosno 5,63 posto temeljnog kapitala. Dionice Agromeđimurja i peti su dan uzastopno ostale na 500 kuna uz 112 tisuća kuna prometa.

Iz prehrambenog sektora valja izdvojiti i Vupik (ZSE:VPIK-R-A) koji je ostvario 218 tisuća kuna prometa uz rast prosječne cijene na 90,08 kuna. Zaključna je cijena ostala na nepromijenjenih 90,99 kuna.

Građevinski sektor prometom je predvodila Ingra (ZSE:INGR-R-A) koja je ostvarila 204 tisuće kuna prometa uz pad cijene od 1,3 posto, na 5,49 kuna, bliže donjem dijelu dnevnog raspona.

Korekciju je danas doživjela Ina (ZSE:INA-R-A) čija je zaključna cijena srezana 3,2 posto, pa je prvi put nakon 7. kolovoza, pala ispod 4.000 kuna (3.971,03 kune), uz 266 tisuća kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Ingra, Vupik, Belje, Agromeđimurje, Fragaria, Ina, Dioki, ZSE:HT-R-A, ZSE:DIOK-R-A, ZSE:INA-R-A, ZSE:AGMM-R-A, ZSE:VPIK-R-A, ZSE:BLJE-R-A
PROČITAJ I OVO
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
KOREKCIJA
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
NEW YORK - Američki su indeksi pali drugi uzastopni dan, a najviše su stradale dionice u sektoru zračnog prijevoza.
Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu
PORUKE
Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu
NEW YORK - Dugogodišnji investitor Bill Miller smatra kako bitcoin nije balon već kako najpopularnija kriptovaluta čvrsto ulazi u mainstream.
Beogradska berza: Metalac dobitnik dana
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Metalac dobitnik dana
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze skliznuli su danas naniže, a splasnula je i investiciona aktivnost na domaćem tržištu kapitala.
Zagrebačka burza: Brodari najveći dobitnici, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Brodari najveći dobitnici, indeksi pali
ZAGREB - Domaće tržište kapitala u utorak se vratilo u crveni teritorij, pri čemu su indeksi CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,1 posto i 0,2 posto.
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
PLEMENITI METALI
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
LONDON – Cijena zlata dosegla je u ponedjeljak najvišu razinu od sedam tjedana jer su slabiji dolar i niži prinosi na američke državne obveznice povećali atraktivnost ovog plemenitog metala, iako je apetit za rizičnijom imovinom i dalje bio jak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE