GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Dionice Podravke u fokusu, tjedni rast indeksa

Zagrebačka burza: Dionice Podravke u fokusu, tjedni rast indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2021 / 20:58
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je novi rast indeksa, ali i prilično slab volumen trgovine.

U fokusu su bile dionice Podravke dok je Dalekovod bio uvjerljivi gubitnik tjedna.

CROBEX je u tjednu porastao 0,2 posto, na 1.943,60 bodova. CROBEX10 bilježi rast za 0,6 posto, na 1.200,98 bodova. Crobex10tr je uvećan za 0,6 posto, zaključio je na 1.211,93 boda. CROBEXprime bilježi rast od 0,3 posto, zaključio je na 1.157,14 bodova.

Promet na Zagrebačkoj burzi je u ovom trgovinskom tjednu iznosio 41,6 milijuna kuna, što je pad od 50 posto to jest 41,5 milijuna kuna u odnosu na tjedan ranije. Promet deset najlikvidnijih izdanja je u redovnom trgovanju iznosio 30,2 milijuna kuna to jest 73 posto ukupnog dioničkog prometa.

Najlikvidnija je bila Podravka s prometom od 7,6 milijuna kuna i rastom od jedan posto, na 596,00 kuna. Tom je zasigurno doprinijela objava informacije o dividendi, ali i kupnja dionica u režiji predsjednice Uprave.

Atlantic Grupa je trgovana u iznosu od četiri milijuna kuna te bilježi rast od 1,3 posto odnosno cijenu od 1.530,00 kuna.

Dobitnica tjedna ponovno je bila Atlantska plovidba koja je zaključila prometom od gotovo četiri milijuna kuna, a cijena joj je podignuta 10,7 posto na 372,00 kune.

Odličan tjedan imao je AD Plastik s uvećanjem od 3,8 posto na 192,00 kune i 914 tisuća kuna prometa.

Povlašteno izdanje Adris Grupe je nakon objave informacije o dividendi podiglo cijenu 1,2 posto, na 420,00 kuna i 3,5 milijuna kuna prometa.

Hrvatski Telekom cijenu je podigao 0,5 posto, na 184,50 kuna i prometom od 3,2 milijuna kuna.

Dalekovod je nakon informacije o smanjenju pa povećanju temeljnog kapitala potonuo 61,5 posto, na 2,37 kuna, uz 1,6 milijuna kuna prometa. Ta kompanija, naime, u petak poslijepodne je objavila poziv za skupštinu za 30. lipnja, na kojoj će dioničari odlučivati o smanjenju pa povećanju temeljnog kapitala. Pritom je Uprava izvijestila da je zaprimila dva iskaza interesa za povećanje kapitala, od kojih je jedan rezultirao konkretnom ponudom i to zajednički uvjetovanom društava Construction Line i Končar Elektroindustrije.

Valamar Riviera je zaključila padom od 2,3 posto, cijenom od 29,40 kuna te uz 3,4 milijuna kuna prometa.

Dionice Arena Hospitality grupe su pojeftinile 1,8 posto na 322,00 kune, a trgovane su u iznosu od 889 tisuća kuna.

Ericsson NT bilježi pad za 0,3 posto na 1.675,00 kuna i milijun kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Dalekovod, Atlantska plovidba, Podravka, Hrvatski Telekom, Atlantic Grupa, Končar EI, AD Plastik
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE