GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Đuro Đaković dobitnik dana, indeksi porasli

Zagrebačka burza: Đuro Đaković dobitnik dana, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2023 / 17:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su indeksi porasli oko pola posto, ostvarivši dobitke treći tjedan zaredom, uz znatan promet, pri čemu je u fokusu bila dionica Spana.

Crobex indeks porastao je u petak 0,41 posto, na 2.322 boda, završivši tjedan na najvišoj razini od veljače 2011. godine

Crobex10 porastao je 0,59 posto, na 1.336 bodova, što je njegova najviša razina od siječnja lani.

Oba su indeksa ostvarila su dobitke treći tjedan zaredom i to Crobex od 1,64 posto, a Crobex10 za 1,66 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao Crobexturist, za 1,3 posto, dok je jedino pao Crobextransport, za 0,07 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 1,33 milijuna eura, što je za 517 tisuća eura više nego dan ranije. Uz to, ostvareno je i 594 tisuće eura blok prometa i to dionicom Spana, po cijeni od 59,4 eura.

I u redovnom trgovanju najveći promet, više od 252 tisuće eura, ostvaren je dionicom Spana, koja je pojeftinila 2,86 posto, na 61,2 eura.

S prometom od 165,6 tisuća eura slijedi dionica Končara EI, a cijena joj je porasla 0,7 posto, na 143 eura. Končar Električna vozila, tvrtka u sastavu Končara, potpisala je danas ugovor sa Zagrebačkim holdingom i isporuci 20 niskopodnih tramvaja, vrijednih 40 milijuna eura.

S prometom od 137 tisuća eura slijedi dionica Podravke, a cijena joj je porasla 1,5 posto, na 103 eura, novu rekordnu razinu.

Znatniji promet imala je i dionica Zagrebačke banke, gotovo 134 tisuće eura, uz rast njezine cijene za 0,42 posto, na 11,95 eura.

Najveći skok cijene ostvarila je dionica Đure Đaković grupe, za 12,4 posto, na 29 eura.

Ministar obrane Mario Banožić najavio je u četvrtak u Bruxellesu da će s predstavnicima američke tvrtke BAE Systems, proizvođača oklopnih vozila Bradley, Đuro Đaković sljedeći mjesec potpisati sporazum o modernizaciji tih vozila koje će SAD donirati Hrvatskoj.

“Američka tvrtka je spremna dati priliku Đuri Đakoviću i očekujem da će ugovor biti potpisan sljedeći mjesec”, rekao je Banožić, dodajući da će tako ta tvrtka iz Slavonskog Broda postati regionalno čvorište za održavanje tih vozila.

Tagovi: Zagrebačka burza, sPAN, šPDRAVKA, CROBEX, CROBEX10m đURO đAKOVIĆ, kONČAR ei, zAGREBAČKA BANKA
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
NOVI SADRŽAJI
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
ILOK – Puštanjem balona započela je svečanost promocije obnovljene povijesne jezgre Iloka koja će trajati do nedjelje 5. svibnja.
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE