GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Ericsson NT i Atlantska predvodili rasprodaju uz nizak promet

Zagrebačka burza: Ericsson NT i Atlantska predvodili rasprodaju uz nizak promet
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2011 / 16:54
Autor: Siniša Malus - sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Prava ljetna letargija na Zagrebačkoj burzi donijela je pad indeksa i slab promet.
CROBEX je oslabio 1,1 posto i pao na 2.013,22 boda dok je CROBEX10 srezan 1,3 posto i spušten na 1.085,56 bodova. Ostvareno je mizernih 11,8 milijuna kuna redovnog prometa.

Dionice HT-a (ZSE:HT-R-A) i danas su bile najtrgovanije s 4,86 milijuna kuna prometa uz pad cijene od 1,1 posto, na 243 kune, bliže donjem dijelu dnevnog raspona. Ericsson Nikola Tesla (ZSE:ERNT-R-A) bio je gubitnik dana potonućem od 3,7 posto, na 1.185,05 kuna, uz 973 tisuće kuna prometa. I u ovom je slučaju zaključna cijena bliže najnižoj dnevnoj vrijednosti. U skupinu najvećih gubitnika spada i Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) koja je oslabila 3,2 posto, na 518,01 kunu, uz 673 tisuće kuna vrijedne trgovine. To je šesti pad dionica dubrovačkog brodara u posljednjih sedam trgovina.

Povlašteni Adris (ZSE:ADRS-P-A) u znatnoj je mjeri kupovao padu indeksa. Cijena je srezana 2,2 posto, na 218,13 kuna, uz 638 tisuća kuna prometa. Zaključna cijena bila je ujedno i najniža dnevna vrijednost.

Dan je loše završio i za Belje (ZSE:BLJE-R-A) koje je izgubilo 2,9 posto i palo na 79,60 kuna, uz 493 tisuće kuna trgovine. Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) ostvarila je 281 tisuću kuna prometa uz korekciju od 1,2 posto, na 624 kune.

Građevinari danas u minusu. Ingra (ZSE:INGR-R-A) je bila najtrgovanija s 234 tisuće kuna prometa uz pad od 1,9 posto, na 12,26 kuna. Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) je ostvario 232 tisuće kuna trgovine uz pad od 0,8 posto, na 185,77 kuna.

Za razliku od prethodnih trgovina, dionice Končara EI (ZSE:KOEI-R-A) danas su bile potpuno nezapažene ostvarivši mizernih 39 tisuća kuna prometa uz pad od 1,5 posto, na 580 kuna.

Uvjerljivi dobitnici dana bili su Kaštelanski staklenici (ZSE:KSST-R-A) koje je javni poziv za prikupljanje ponuda lansirao 37,5 posto, na 2.749 kuna, uz 253 tisuće kuna prometa. To je najviša cijena ovih dionica od 31. svibnja.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Atlantska plovidba, Ericsson Nikola Tesla, Dalekovod, Ingra, Belje, Kaštelanski staklenici, Adris Grupa, Atlantic Grupa, Končar EI, ZSE:KOEI-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:KSST-R-A, ZSE:INGR-R-A, ZSE:DLK
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE