GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: HT i Adris indeksima donijeli blagi rast

Zagrebačka burza: HT i Adris indeksima donijeli blagi rast
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2011 / 16:54
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Ništa nova na Zagrebačkoj burzi ni pretposljednjeg dana kolovoza.
Ostvareno je 9,8 milijuna kuna prometa a indeksi su nastavili rast. Oba su indeksa povećala vrijednost po 0,2 posto pa je CROBEX zaključio na 2.014,63 boda a CROBEX10 na 1.092,34 boda.

Za takav su rasplet najzaslužnija dva najtrgovanija izdanja - HT i povlašteni Adris.

Dionice HT-a (ZSE:HT-R-A) bile su najtrgovanije s 2,5 milijuna kuna prometa uz rast od 1,2 posto, na 249 kuna, najvišu zaključnu cijenu od 4. kolovoza. Povlašteni Adris (ZSE:ADRS-P-A) skočio je 1,9 posto, na 220 kuna, uz 1,18 milijuna kuna prometa. Zaključna je cijena bila bliža gornjem dijelu dnevnog raspona.

Dobar dan imao je i AD Plastik (ZSE:ADPL-R-A) koji je ojačao 0,7 posto, na 110,80 kuna, uz 597 tisuća kuna prometa. U posljednjih osam trgovina ove dionice bilježe tek jedan jedini pad.

Među gubitnicima dana valja spomenuti Atlantsku plovidbu (ZSE:ATPL-R-A) koja je srezana 1,2 posto, na 523,41 kunu, uz 581 tisuću kuna prometa. Ovdje je zaključna cijena ujedno i najniža dnevna vrijednost.

Građevinare je iznenađujuće prometom predvodio Viadukt (ZSE:VDKT-R-A) koji je ostvario 548 tisuća kuna trgovine uz pad cijene od 1,3 posto, na 184,50 kuna. Druga polovina kolovoza ovim je dionicama donijela rast prosječnog prometa. U građevinskom sektoru najbolje je prošao Institut IGH (ZSE:IGH-R-A) koji je skočio 3 posto, na 1.261,80 kuna, uz 241 tisuću kuna trgovine. Ovaj sektor dao je i gubitnika dana. Riječ je o Dalekovodu (ZSE:DLKV-R-A) koji je srezan 2,6 posto, na 191 kunu, uz 240 tisuća kuna prometa. Velike amplitude cijena posljednjih dana svjedoče da su ove dionice na meti špekulativnog kapitala.

Najvišu cijenu u dva tjedna dohvatio je Đuro Đaković (ZSE:DDJH-R-A) koji je ojačao 0,7 posto, na 60,41 kunu, uz 239 tisuća kuna prometa.
Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Dalekovod, Viadukt, Institut IGH, AD Plastik, Atlantska plovidba, Đuro Đaković, ZSE:HT-R-A, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:ATPL-R-A, ZSE:DDJH-R-A, ZSE:IGH-R-A, ZSE:VDKT-R-A, ZSE:ADPL-R-A
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE