GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: HT i Podravka u fokusu, indeksi stagnirali

Zagrebačka burza: HT i Podravka u fokusu, indeksi stagnirali
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2020 / 18:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u srijedu su stagnirali, a u skromnom trgovanju u fokusu investitora bile su dionice HT-a i Podravke.

Nakon jučerašnjeg blagog pada, vrijednost glavnih indeksa danas se nije mijenjala pa je tako Crobex ostao na 2.051,37 bodova, a Crobex10 na 1.219,49 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,2 milijuna kuna, što je za oko pola milijuna kuna više nego jučer.

Ni jedna dionica danas nije imala milijunski promet a najbliža tomu je bila dionica HT-a s prometom od 965,3 tisuće kuna. Cijena dionici HT-a je pala za 0,54 posto, na 184 kune.

Više od pola milijuna kuna imale su još samo dionice Podravke, kojih je protrgovano za 532,7 tisuća kuna, uz pad cijene za 0,21 posto, na 473 kune.

Po prometu, koji je iznosio 373,5 tisuća kuna, slijede dionice Saponie, kojima je cijena porasla za 0,61 posto, na 330 kuna.

Povlaštenim dionicama Adris grupe cijena je u plusu od 0,40 posto, na 502 kune, uz promet od 289,5 tisuća kuna.

Najveća je dobitnica, ipak, dionica Luke Ploče, s rastom cijene za 7,92 posto, na 436 kuna. Tom je dionicom ostvaren promet od 117,8 tisuća kuna.

Među dionicama s više od sto tisuća kuna prometa poraste cijene za više od jedan posto zabilježile su i dionice Končar Elektroindustrije, za 1,52 posto, na 670 kuna, te crikveničkog Jadrana, za 1,71 posto, na 14,8 kuna.

Nasuprot tomu, likvidnije su gubitnice dionice Atlantske plovidbe, kojima je cijena pala za 1,17 posto, na 338 kuna, Kraša za 1,80 posto, na 820 kuna, Optima telekoma za 1,85 posto, na 7,95 kuna, Vira za 3,48 posto, na 55,50 kuna, itd.

Najviše su pale cijene dionicama Varteksa, za 4,57 posto, na 16,70 kuna, te Đuro Đaković grupe, za 4,23 posto, na 4,76 kuna, ali uz skromnije promete od 34,2 tisuće kuna odnosno 25,5 tisuća kuna.

Od objava na Burzi, iz Zagrebačke banke su izvijestili da je Nadzorni odbor danas donio odluku o imenovanju člana tog tijela, Romea Colline za zamjenika predsjednika Uprave, na rok do tri mjeseca, a ta je odluka stupila na snagu odmah.

Nadzorni odbor je ujedno Collinu imenovao predsjednikom Uprave Zagrebačke banke na mandatno razdoblje do isteka tekućeg mandata Uprave, do 7. veljače 2023. godine. Ta odluka će stupiti na snagu pod uvjetom pribavljanja prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke za obavljanje funkcije predsjednika Uprave, napominje se u objavi.

Naime, jučer su iz Zagrebačke banke objavili da je Miljenko Živaljić, zbog osobnih razloga, podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave.

Dionicama Zagrebačke banke, nakon pada cijene u protekla dva dana za 2,2 odnosno 1,5 posto, cijena danas se nije mijenjala i ostala je na 66 kuna, uz promet od 54,5 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Podravka, Adris Grupa, Saponia, Luka Ploče, ZSE:PODR-R-A, ZSE:LKPC-R-A, ZSE:SAPN-R-A
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE