GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali

Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2020 / 17:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su blago pali, nastavivši kliziti nakon što su u petak potonuli za više od jedan posto, uz skroman obujam trgovanja.

Crobex indeks spustio se u ponedjeljak 0,35 posto, na 1.737 bodova, a Crobex10 za 0,48 posto, na 1.082 boda.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao građevinski, za 1,25 posto, dok je najviše ojačao turistički, za 0,38 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,2 milijuna kuna, što je za oko 1,8 milijuna kuna manje nego u petak. Uz to, u blok prometu dionicom HT-a ostvareno je još 2,1 milijun kuna, po cijeni od 180 kuna za dionicu.

U redovnom trgovanju jedina s milijunskim prometom bila je dionica HT-a, kojom je ostvareno nešto više od milijun kuna. Cijena joj se spustila 1,64 posto, na 180 kuna.

Slijedi dionica Podravke, s prometom od 554 tisuće kuna i rastom cijene za 0,42 posto, na 477 kuna.

Iznad pola milijuna kuna ostvareno je još i dionicom Valamar Rivijere, čija je cijena oslabila 1,36 posto, na 29 kuna.

U fokusu investitora bila je i povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno 484 tisuće kuna prometa, uz pad cijene za 1,05 posto, na 377 kuna.

Najveća gubitnica bila je dionica Privredne banke Zagreb, s padom cijene za 3,53 posto, na 820 kuna.

Najveći rast cijene, pak, ostvarila je dionica Slavonskog ZIF-a, za 10 posto, na 22 kune.

Društvo Inspire Investments za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima danas je objavilo ponudu za preuzimanje Slavonskog ZIF-a po cijeni od 22,6 kuna za dionicu.

To društvo zajednički djeluje s Auctor Holdingom iz Praga, Auctorom iz Zagreba, Lipa-Prometom, Fondom za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada Elektrane Krško te Inspire Alpha i Inspire Private otvorenim alternativnim investicijskim fondovima. Ukupno ponuditelji drže 2.447.987 dionica ili 80,36 udjela u temeljnom kapitala Slavonskog ZIF-a.

Od poslovnih objava, Ina je izvijestila da je potpisala produljenje ugovora o revolving kreditu u iznosu od 255 milijuna dolara za jednu godinu, uz nepromijenjene ostale uvjete.

Ugovor o revolving kreditu u iznosu od 300 milijuna dolata sklopljen je u prosincu 2018. godine sa sedam bankovnih grupacija. Kredit je aranžiran kao „club deal“ s dospijećem od tri godine i s dvije jednogodišnje opcije produljenja. Novi rok dospijeća kredita je 10. prosinca 2023.

Cijena dionice Ine porasla je 2,86 posto, na 2.880 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 38 dionica, pri čemu je cijena njih 17 porasla, 14 pala, a 7 se nije mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Podravka, Privredna banka Zagreb, Slavonski ZIF
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE