GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, HT i Atlantic u fokusu

Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, HT i Atlantic u fokusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2020 / 19:00
Autor: Anto Augustinović, stariji analitičar tržišta kapitala Erste banke
ZAGREB - Hrvatsko tržište kapitala novi tjedan otvorilo je blagim padom dioničkih indeksa, uz nešto veću likvidnost tržišta, pri čemu je fokus bio na dionicama HT-a, Atlantica i ZABA-e.

Dionički indeksi Zagrebačke burze su na početku novog tjedna bilježili tek manje pomake vrijednosti. Indeks CROBEX se tijekom dana kretao u vrlo uskom rasponu, uz nešto izraženiji pad na kraju dana te je zaključio s blagim padom od 0,19 posto na 2.023,56 bodova. Indeks blue chip izdanja CROBEX10 je, pak, oslabio za 0,20 posto na 1.210,35 bodova, dok je među sektorskim indeksima najveću promjenu, i to pozitivnu, uknjižio prehrambeni indeks CROBEXnutris s rastom od 2,38 posto.

Likvidnost tržišta je bila ipak nešto veća nego krajem prošlog tjedna, te je ukupni dionički promet porastao na više od 11 milijuna kuna, ponajviše zahvaljujući velikim blok transakcijama dionicama Hrvatskog Telekoma i Atlantic Grupe, vrijednima ukupno 4,7 milijuna kuna. Najveći promet od 3,1 milijuna kuna ostvarile su dionice HT-a, većim dijelom generiranim u blok trgovanju, koje su kraj dana dočekale s minusom od 0,27 posto na 185,50 kuna. Slijedile su dionice Atlantic Grupe s 2,7 milijuna kuna prometa te padom cijene za 0,75 posto na 1.320,00 kuna.

U redovnom trgovanju najaktivnije su bile dionice Zagrebačke banke s prometom od 1,2 milijuna kuna i to nakon što je banka objavila poslovne rezultate za četvrto tromjesečje, pri čemu im se cijena povećala za 0,81 posto na 62,50 kuna. Među najaktivnijim izdanjima, dva su se posebno istaknula rastom cijene. Dionice Vira uzletjele su četvrti uzastopni dan, ovaj put za više od 11 posto na 84,00 kuna, njihovu najvišu cijenu u dva i pol mjeseca, dok su dionice Petrokemije skočile više od sedam posto na 60,00 kuna, njihov tromjesečni maksimum.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Atlantic Grupa, Hrvatski Telekom, Zagrebačka banka, Viro, CROBEXnutris
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE