GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, u fokusu Atlantska plovidba

Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, u fokusu Atlantska plovidba
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2022 / 17:46
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su Crobex indeksi blago pali, nastavivši kliziti nakon što su prošloga tjedna zabilježili gubitke, dok je u fokusu investitora bila dionica Atlantske plovidbe po objavi te kompanije da je prodala brod iz svoje flote za 19,5 milijuna dolara.

Crobex indeks oslabio je u utorak 0,12 posto, na 2.117 bodova, a Crobex10 za 0,14 posto, na 1.272 boda. Nastavili su tako kliziti nakon što je prošloga tjedna Crobex oslabio za 0,68 posto, a Crobex10 za 0,34 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao industrijski, za 4,21 posto, dok je najviše porastao transportni, za 1,63 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je nešto više od 5 milijuna kuna, što je 2 milijuna više nego prethodnog trgovinskog dana.

Najlikvidnija je bila dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 1,2 milijuna kuna. Cijena joj je skočila 3,54 posto, na 497 kuna.

Ta kompanija izvijestila je da je u utorak prodala brod Ston za 19,5 milijuna dolata. Ugovor će stupiti na snagu nakon što kupac uplati 15 posto predujma, a bit će mu predan u četvrtom tromjesečju. Do tada će dubrovački brodar upravljati tim brodom i ostvarivati "značajan pozitivan novčani tijek".

Po likvidnosti slijedi dionica Končar Elektorindustrije, kojom je ostvareno 760 tisuća kuna prometa, a cijena joj je oslabila 0,53 posto, na 935 kuna.

Nešto veći promet ostvaren je još i dionicom HT-a, 506 tisuća kuna, a cijena joj je stagnirala na 191 kunu.

U skromnom trgovanju naviše je pala cijena dionice Đuro Đaković grupe, za 21,7 posto, na 2,24 kune. S druge strane, među likvidnijima je najviše porasla cijena dionice Visa, za gotovo 7 posto, na 8,5 kuna.

Na burzi se danas trgovalo s ukupno 40 dionica, pri čemu je cijena njih 17 porasla, 13 pala, a 10 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, AD Plastik, Span, Hrvatski Telekom, Atlantska plovidba, Končar EI
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE