GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi nastavili rasti, Končar EI dobitnik dana

Zagrebačka burza: Indeksi nastavili rasti, Končar EI dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2022 / 20:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su Crobex indeksi blago ojačali već treći dan zaredom, dok je u punom zamahu sezona objave poslovnih rezultata kompanija za prvo polugodište.

Glavni dionički indeksi ojačali su u četvrtak za 0,15 posto, pa je Crobex na zatvaranju iznosio 1.979 bodova, a Crobex10 1.176 bodova. Ojačali su blago treći dan zaredom.

Među sektorskim indeksima najviše je porastao Crobextransprot, za 1,2 posto, dok je najviše pao Crobexnutris, za 0,43 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 5,8 milijuna kuna, što je otprilike 600 tisuća manje nego dan ranije.

Jedina s milijunskim prometom bila je dionica Spana, kojom je ostvareno nešto više od dva milijuna kuna. Cijena joj je porasla 1,54 posto, na 263 kune.

Slijedi dionica Atlantske plovidbe, s prometom od 768 tisuća kuna i rastom cijene za 0,67 posto, na 450 kuna.

Promet iznad pola milijuna kuna, u visini od 506 tisuća, imala je dionica AD Plastika, a cijena joj je oslabila 0,23 posto, na 88,4 kune.

Dan je bio bogat objavama financijskih rezultata kompanija. Tako je Hrvatski Telekom (HT) jutros objavio da je u prvom polugodištu ostvario konsolidiranu neto dobit od 302 milijuna kuna, znatno više od 158 milijuna kuna iz istog razdoblja prošle godine. Ukupni prihodi HT-a u prvom polugodištu iznosili su 3,55 milijardi kuna, što je 3,7 posto manje nego lani.

Cijena dionice HT-a porasla je 0,28 posto, na 177,5 kuna, uz promet od 223 tisuće kuna.

Nadalje, Atlantic Grupa izvijestila da je u prvih šest mjeseci ostvarila rast prihoda od 11 posto, na 2,99 milijardi kuna, dok je neto dobit pala za 23 posto u odnosu na isto razdoblje lani, na 167,4 milijuna kuna. Cijena te dionice pala je 1,03 posto, na 386 kuna, uz promet od 176 tisuća kuna.

Končar Grupa, pak, izvijestila je da je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila 224 milijuna kuna neto dobiti, što je za 150,7 milijuna kuna ili 202 posto više nego u istom razdoblju lani. Cijena dionice Končar Grupe poskupjela je 2,92 posto, na 880 kuna, uz 201 tisuću kuna prometa, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Na ZSE se danas ukupno trgovalo s 32 dionice, pri čemu je cijena njih 16 porasla, 10 pala, a 6 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, kONČAR ei, CROBEX, CROBEX10, Podravka, Valamar Riviera, Hrvatski Telekom, Atlantic Grupa, Span, Maistra
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE