GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi oslabili na početku tjedna, najveći gubitnik Viro

Zagrebačka burza: Indeksi oslabili na početku tjedna, najveći gubitnik Viro
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2020 / 17:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dionički indeksi Zagrebačke burze na početku tjedna su pali, nastavljajući tako negativni trend koji traje već tri tjedna, pri čemu je na najvećem gubitku bila dionica Vira, potonuvši 37 posto.

CROBEX je u ponedjeljak pao 0,5 posto, na 1.566 bodova, najnižu razinu od polovine svibnja, dok je CROBEX10 skliznuo 0,3 posto, na 987 bodova.

Oba su indeksa pala u protekla tri tjedna, pri čemu je prošloga tjedna Crobex skliznuo 1,6 posto, što je bio njegov najveći tjedni gubitak od lipnja.

Među sektorskim indeksima, najviše je potonuo prehrambeni, za gotovo 10 posto, dok je jedino ojačao građevinski, na 2,63 posto.

Redovni promet iznosio je 4,24 milijuna kuna te je bio oko 400.000 kuna manji nego prethodni trgovinski dan.

Najveći promet, nešto više od 560 tisuća kuna, ostvaren je dionicom Ericssona Nikole Tesle, čija je cijena porasla 1,4 posto, na 1.430 kuna.

Slijedi dionica Vira, kojom je ostvareno 408 tisuća kuna prometa, uz pad njezine cijene za 37 posto, na 25,2 kune, pa je tako ta dionica bila najveća gubitnica.

Uprava Vira izvijestila je danas da je Trgovačkom sudu u Zagrebu podnijela prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka, radi prijeteće nesposobnosti za plaćanje dugova, koji dosežu 195,6 milijuna kuna i gotovo 55 milijuna eura.

U fokusu investitora bila je i dionica Valamar Rivijere, kojom je protrgovano 343 tisuće kuna, uz rast njezine cijene za 0,43 posto, na 23,1 kunu.

Znatniji promet, 279 tisuća kuna, ostvaren je i dionicom Arena Hospitality grupe, čija je cijena oslabila 0,75 posto, na 264 kune.

Među likvidnijim izdanjima po dobitku se ističe dionica Dalekovoda, poskupjevši 3,82 posto, na 7,06 kuna.

Na burzi se danas trgovalo s ukupno 30 dionica, pri čemu je njih 9 ostvarilo rast cijene, 14 pad, a 7 nije zabilježilo cjenovnu promjenu.

Tagovi: Zagrebačka burza, Ericsson Nikola Tesla, CROBEX, CROBEX10, Viro, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, Dalekovod, Arena Hospitality Group
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE