GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali, Atlantic nagrađen za rezultate

Zagrebačka burza: Indeksi pali, Atlantic nagrađen za rezultate
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2021 / 17:16
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Četvrtak je Zagrerbačkoj burzi donio pad indeksa, ali i znatno veći promet što se može pripisati vrhuncu sezone objava poslovnih rezultata.

Dionice Končar DT-a i Atlantic Grupe snažno su porasle, no valja zabilježiti i četvrti uzastopni rast dionica Tehnike.

Oba su indeksa pala po 0,2 posto, pa je CROBEX zaključio na 1.839,11 bodova, a CROBEX10 na 1.139,07 bodova. CROBEXprime bilježi rast za 0,07 posto na 1.080,60 boda.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer uvećan za 3,7 milijuna kuna te je iznosio 10 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se 7,9 milijuna kuna, a blok promet iznosi 2,1 milijun kuna.

U redovnoj trgovini najlikvidniji je bio Hrvatski Telekom s prometom od milijun kuna i cjenovnim padom od 0,8 posto na 180,50 kuna.

Redovni Končar DT je zaključio prometom od 795 tisuća kuna i skokom od 9 posto na 1.580,00 kuna.

Ericsson NT bilježi 707 tisuća kuna promet i nepromijenjenu cijenu od 1.530,00 kuna.

Plan restrukturiranja Tehnike koji je odobren danas bio je razlogom za nastavak trenda strelovitog rasta ovih dionica. Današnjim skokom od 20 posto (uz 41 tisuću kuna prometa), dionice su stigle na 300 kuna. Tijekom četverodnevnog pozitivnog niza tržišna kapitalizacija podignuta je 50 posto.

Odličan dan imalo je povlašteno izdanje Končar DT-a s poskupljenjem od 6,90 posto, cijenom od 1.550,00 kuna i 496 tisuća kuna prometa.

Atlantic Grupa je zaključila rastom za 3,7 posto na 1.390,00 kuna i prometom od 682 tisuće kuna. To je očito pozitivna reakcija investitora na danas objavljene poslovne rezultate.

Dan bez postotne promjene bilježe dva izdanja, spomenuti Ericsson NT i Zagrebačka banka sa zadnjom cijenom od 54,40 kuna i 609 tisuća kuna prometa.

Gubitnik dana bio je Arena Hospitality Group s minusom od 1,8 posto, cijenom od 336,00 kuna i 455 tisuća kuna prometa.

Slijedi Atlantska plovidba (-1,64%) koja je zaključila cijenom od 180,00 kuna i prometom od 423 tisuće kuna.

Valamar Riviera je oslabila 0,6 posto, na 31,50 kuna i 367 tisuća kuna prometa.

Posljednji je povlašteni Adris s padom od 0,2 posto, cijenom od 412,00 kuna i redovnim prometom od 413 tisuća kuna. U blok trgovini je ovom dionicom ostvaren promet od 2,1 milijun kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, Tehnika, Končar D&ST, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Privredna banka Zagreb, Maistra, Plava laguna
PROČITAJ I OVO
Svjetska tržišta: Indeksi pali drugi tjedan zaredom
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Indeksi pali drugi tjedan zaredom
ZAGREB – Na svjetskim su burzama cijene dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer su ulagači zabrinuti zbog usporavanja oporavka globalnog gospodarstva i skorašnjeg smanjenja fiskalnih i monetarnih poticaja.
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer ulagači očekuju da će američka središnja banka početi ukidati monetarne poticaje gospodarstvu do kraja godine.
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, blagi tjedni pad indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, blagi tjedni pad indeksa
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je stagnaciju indeksa, ali i značajno bolji promet.
Brodari postaju sjajna oklada
VOZARINE RASTU
Brodari postaju sjajna oklada
ANALIZA - Ekonomski oporavak usporava se više nego što se očekivalo na račun delta soja koronavirusa, s kašnjenjima u globalnom lancu opskrbe i očekivanom nižom potražnjom kućanstava od očekivane.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali na kraju tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali na kraju tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobexi stagnirali uz nastavak nešto većeg prometa kao i dan ranije, pri čemu je ponovno u fokusu investitora bila dionica Podravke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE