GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali peti dan zaredom

Zagrebačka burza: Indeksi pali peti dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 17:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je Crobex blago oslabio, zabilježivši negativni predznak već peti dan zaredom, dok su u fokusu ulagača poslovni rezultati domaćih kompanija.

Crobex indeks u četvrtak je oslabio 0,22 posto, na 1.577 bodova, kliznuvši naniže peti dan zaredom. Istodobno, Crobex10 spustio se 0,34 posto, na 975 bodova, vrativši se tako, nakon jučerašnjeg blagog rasta, ponovno u negativno područje.

Redovni promet dionicama iznosio je 8,5 milijuna kuna te je bio za pet milijuna veći nego dan ranije.

Najveći promet ostvaren je dionicom Podravke, 1,9 milijuna kuna, a cijena joj je pritom stagnirala na 420 kuna.

Slijedi dionica HT-a, s prometom od 1,55 milijuna kuna i padom cijene za 1,2 posto, na 164 kune.

Milijunski promet ostvaren je još i dionicom Dalekovoda, čija je cijena skočila za 11,4 posto, na 5,86 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Dalekovod je danas izvijestio da je na razini grupe u prvom polugodištu ostvario 8 posto veće poslovne prihode, u visini od 601,4 milijuna kuna te operativnu dobit (EBIT) od 15,7 milijuna kuna, nakon gubitka od 8,9 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju.

Najveće gubitnice među likvidnijima bile su dionice Đuro Đaković grupe, s padom cijene za 9,24 posto, na 1,69 kuna te Petrokemije, za 3,2 posto, na 79 kuna.

Inače, Petrokemija je danas izvijestila da je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 239 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju njezina dobit iznosila 29 milijuna kuna. Ukupni poslovni prihodi Petrokemije pali su u prvom polugodištu za 15 posto, na 960 milijuna kuna.

Na domaćem tržištu danas se trgovalo s 32 izdanja, pri čemu je njih 14 ostvarilo rast cijene u odnosu na jučer, 10 pad, a 8 stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Podravka, Dalekovod, Đuro Đaković, Petrokemija
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE