GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali treći dan zaredom

Zagrebačka burza: Indeksi pali treći dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2022 / 17:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi klizuli su u petak treći dan zaredom, zabilježivši gubitke i na tjednoj razini, dok su u fokusu bile dionice Tankerske Next Generation i Valamar Riviere.

Crobex indeks spustio se u petak 0,56 posto, na 1.915 bodova, a Crobex10 za 0,57 posto, na 1.135 bodova.

Kliznuli su tako treći dan zaredom, zabilježivši uslijed toga gubitak i na tjednoj razini za nešto više od 0,6 posto.

Crobexi su pratili smjer europskih burzovnih indeksa, jer u okruženju u kojemu središnje banke u svijetu zbog visoke inflacije podižu kamatne stope, pri čemu se rast gospodarstava usporava, ulagači nisu skloni rizičnijim investicijama.

Među sektorskim indeksima, najviše je u petak pao Crobenxnutris, za 0,7 posto, dok je najviše porastao Crobexkonstrukt, za 3,77 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,9 milijuna kuna, što je za 3,2 milijuna više nego dan ranije.

Najveći promet ostvaren je dionicom Tankerske Next Generation, 1,26 milijuna kuna, a cijena joj je oslabila 0,27 posto, na 75 kuna.

Milijunski promet imala je još i dionica Valamar Riviere, u visini od 1,09 milijuna kuna, a cijena joj je oslabila 0,35 posto, na 28,5 kuna.

Znatniji promet ostvaren je još i dionicom Podravke, u visini od 771 tisuću kuna, uz rast njezine cijene za 0,33 posto, na 604 kune.

Među likvidniima, najviše je na gubitku bila dionica Atlantske plovidbe, čija je cijena pala 1,71 posto, na 403 kune. S druge strane, najveća likvidnija dobitnica bila je dionica Brodogradilišta Viktor Lenac, s rastom cijene za 3,85 posto, na 16,2 kune.

Od burzovnih objava, Zagrebačka banka najavila je u petak da namjerava inicirati izdanje dugoročnih nadređenih nepovlaštenih obveznica (Senior Non Preferred bonds ) u visini od 200 milijuna eura, ciljanog dospijeća 2028.godine.

Obveznice se izdaju s ciljem održavanja usklađenja sa internim MREL zahtjevom, koji je postavljen banci od strane Jedinstvenog sanacijskog odbora. Izdane obveznice će u cijelosti upisati UniCredit i neće biti uvrštene pri izdanju ni na jednom uređenom tržištu, navodi se u bančinoj objavi.

Dionica Zagrebačke banke pojeftinila je 1,59 posto, na 62 kune, uz promet od 302,5 tisuća kuna.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 33 dionice, pri čemu je cijena njih 11 porasla, 17 pala, a pet stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Tankerska Next Generation, Zagrebačka banka, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba, Podravka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE