GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali treći uzastopni dan

Zagrebačka burza: Indeksi pali treći uzastopni dan
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2021 / 17:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U mirnom trgovanju u četvrtak na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi kliznuli su naniže treći dan zaredom, pri čemu je u fokusu investitora bila dionica HT-a, jedina kojom je ostvaren milijunski prometom.

CROBEX se spustio u četvrtak 0,42 posto, na 1.855 bodova, a CROBEX10 za 0,71 posto, na 1.163 boda. Oba indeksa oslabila su treći dan zaredom.

Među sektorskim indeksima, najviše je na gubitku bio građevinski, za 1,15 posto, dok je jedino ojačao turistički, za 0,67 posto.

Redovni promet dionicama premašio je 5 milijuna kuna, što je za 1,8 milijuna više nego dan ranije.

Jedina s milijunskim prometom bila je dionica HT-a, kojom je ostvareno 1,5 milijuna kuna. Cijena joj je pala 2,86 posto, na 187 kuna.

Po likvidnosti slijedila je dionica Atlantic grupe, kojom je ostvareno 573 tisuće kuna prometa, uz stagnaciju njezine cijene na 1.430 kuna.

Dionicom Atlantske plovidbe protrgovano je 484,5 tisuća kuna, uz pad njezine cijene za 0,82 posto, na 180,5 kuna.

Povlaštenom dionicom Adrisa, pak, ostvareno je 449 tisuća kuna prometa. Pritom joj se cijena spustila za 0,48 posto, na 413 kuna. U fokusu investitora bila je i dionica AD Plastika, kojom je ostvareno 445 tisuća kuna prometa, a cijena joj je pala 0,54 posto, na 185,5 kuna.

Najveća gubitnica bila je dionica Hotela Živogošće, s padom cijene za više od 33 posto, na 9 kuna.

U četvrtak je Upravno vijeće Hanfe odobrilo britanskoj tvrtki Tui Travel Overseas Holdings preuzimanje preostalih dionica Hotela Živogošće koje još nisu u njezinom vlasništvu, po cijeni od 5,79 kuna po dionici. U ponudi za preuzimanje Tui Travel djeluje zajedno s društvima Karisma Hotels Adriatic, Adriasense i TUI UK.

S druge strane, nije bilo značajnijih cjenovnih dobitnica.

Na domaćem tržištu danas se ukupno trgovalo s 37 dionica, pri čemu je njih 6 ostvarilo rast cijene, 18 zabilježilo pad, a 13 je stagniralo.

Tagovi: Zagrebačka burza, Hotel Živogošće, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, Atlantska plovidba, AD Plastik
PROČITAJ I OVO
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
Opicina, Divača i Rijeka od srijede povezane izravnom željezničkom vezom
ŽELJEZNICA
Opicina, Divača i Rijeka od srijede povezane izravnom željezničkom vezom
LJUBLJANA - Slovenske željeznice u srijedu uspostavljaju novu izravnu željezničku vezu između talijanske Opicine, slovenske Divače i Rijeke u Hrvatskoj.
Globalne cijene hrane ove će godine napokon početi padati
HRANA
Globalne cijene hrane ove će godine napokon početi padati
NEW YORK - Rastuće cijene hrane diljem svijeta možda će ove godine napokon dosegnuti dno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE