GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali uz skroman promet

Zagrebačka burza: Indeksi pali uz skroman promet
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2021 / 19:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su indeksi oslabili uz vrlo skroman promet, a najviše se trgovalo dionicama Plave lagune i Ericssona NIkole Tesle.

Crobex indeks spustio se u srijedu 0,41 posto, na 1.954 boda, a Crobex10 za 0,3 posto, na 1.200 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao prehrambeni, za 0,22 posto, dok je najviše porastao građevinski, za 1,91 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,6 milijuna kuna, što je 600.000 kuna manje nego dan ranije.

Najlikvidnija je bila dionica Plave lagune, kojom je ostvareno 567 tisuća kuna prometa. Cijena joj je stagnirala na 1.620 kuna.

Po likvidnosti slijedila je dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom je ostvareno 439 tisuća kuna. Cijena joj je pritom pala 0,58 posto, na 1.700 kuna.

Znatniji promet ostvaren je i dionicom Saponije, 429 tisuća kuna, a cijena joj je ojačala 2,1 posto, na 730 kuna.

Među likvidnijima, najviše je pala cijena redovne dionice Adrisa, za 2,94 posto, na 462 kune, dok je najviše porasla cijena dionice Optima telekoma, za 2,3 posto.

Od poslovnih objava, Atlantic grupa izvijestila je o politici isplate dividende, najavivši da će, s obzirom na vrlo ambiciozne planove rasta, veći dio dobiti ostvarene u poslovnoj godini zadržati radi daljnjeg investiranja u razvoj.

"Politika isplate dividende društva će se provoditi u skladu s razvojnim planovima i stanjem na tržištu kapitala, odnosno, sukladno rastu neto dobiti, razine prihoda, očekivanom porastu vrijednosti imovine Atlantic Grupe te drugim relevantnim čimbenicima. U slučaju ispunjenja gore opisanih uvjeta, namjera je društva da dioničarima isplaćuje do 45 posto konsolidirane dobiti u obliku dividende", navode iz te kompanije.

Dodaju i da se na ime predujma može isplatiti najviše polovinu iznosa dobiti umanjenog za iznose koji se po zakonu i Statutu moraju unijeti u rezerve društva, a pritom isplata predujma ne može prijeći 50 posto prošlogodišnje dobiti.

Cijena dionice Atlantic grupe oslabila je 0,67 posto, na 1.480 kuna, a uz promet od 156.400 kuna.

Na domaćem tržištu danas se ukupno trgovalo sa 41 dionicom, pri čemu je cijena njih 10 porasla, 20 pala, a 11 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Plava laguna, Saponia, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Ingra, Alpha Adriatic
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE