GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Atlantska dobitnica dana

Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Atlantska dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2021 / 17:31
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio nešto manji promet no jučer, ali su predznaci indeksa bili pozitivni.

Atlantska plovidba izdvojila se kao dobitnica dana, a u fokusu investitora bile su dionice HT-a.

Ključni dionički indeksi Zagrebačke burze su nakon dva dana pada danas porasli. CROBEX je porastao 0,4 posto te je zaključio na 1.949,56 boda. CROBEX10 je podignut 0,3 posto na 1.204,12 bodova. CROBEXprime bilježi rast od 0,4 posto, a zaključio je na 1.158,46 bodova.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na ponedjeljak umanjen za 690 tisuća kuna te je iznosio gotovo 6,8 milijuna kuna. Redovni dionički promet iznosio je nešto više od četiri milijuna kuna, blok promet je iznosio 2,8 milijuna kuna a redovne trgovine obveznicama nije bilo.

U redovnoj trgovini najlikvidniji je bio Hrvatski Telekom s prometom od 1,1 milijun kuna, a cijena mu je rasla 1,1 posto na 185,00 kuna. Dionicama HT-a je ostvaren i blok promet od 2,8 milijun kuna po cijeni od 185,00 kuna. Dionicama Valamar Riviere se trgovalo u iznosu od 542 tisuće kuna a bilježe rast za 0,3 posto na cijenu od 30,40 kuna. Podravka bilježi promet od 272 tisuću kuna a završila je na 590,00 kuna bez postotne promjene.

Dobitnike predvodi Atlantska plovidba s uvećanjem za 1,9 posto, cijenom od 374,00 kuna i 260 tisuća kuna prometa.

Zagrebačka banka podigla je cijenu jedan posto na 58,60 kuna i 200 tisuća kuna prometa. Slijedi Ericsson NT (+0,6%) s zadnjom cijenom od 1.680,00 kuna i 176 tisuća kuna prometa. Posljednja je spomenuta Valamar Riviera (+0,3%).

Četiri su izdanja dan završila bez postotne promjene. Spomenuta Podravka i povlašteno izdanje Adrisa koji je dan završio s prometom od 271 tisuću kuna i zadnjom cijenom od 420,00 kuna. S Medikom se trgovalo po cijeni od 21.000,00 kuna uz promet od 223 tisuća kuna, a Končar EI je dan završio na 735,00 kuna uz promet od 157 tisuća kuna.

Cjenovni pad bilježi samo jedno izdanje. Redovno izdanje Adrisa je pojeftinilo 0,4 posto na 425,00 kuna, a protrgovan je u iznosu od 151 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Atlantska plovidba, Atlantic Grupa, Končar EI, Maistra, Hrvatski Telekom, Podravka, Zagrebačka banka, Valamar Riviera
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE