GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi s različitim predznacima na kraju tjedna

Zagrebačka burza: Indeksi s različitim predznacima na kraju tjedna
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2021 / 17:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi bilježili različite predznake, no uspjeli su tjedan završiti s dobitkom, ojačavši tako drugi tjedan zaredom.

Crobex indeks u petak je porastao 0,28 posto, na 2.016 bodova, dok je Crobex10 oslabio 0,06 posto, na 1.233 boda.

Od početka tjedna Crobex je tako u plusu 1,16 posto, a Crobex10 za 0,78 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je u petak porastao 1,73 posto, dok je najviše pao građevinski, za 0,87 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 7,23 milijuna kuna, što je za gotovo 4 milijuna više nego dan ranije.

Najlikvidnija je bila dionica Podravke, kojom je ostvareno 2,22 milijuna kuna prometa, a cijena joj je porasla 0,32 posto, na 628 kuna.

Nadzorni odbor (NO) Podravke dao je u petak suglasnost Upravi za plan poslovanja te koprivničke prehrambene grupe od 2022. do 2024., kojim su detaljno razrađene aktivnosti koje će se provoditi u njezinim divizijama prehrane i farmaceutike.

Sastavni dio tog plana čini trogodišnji plan investicija temeljem kojeg su pripreme za izgradnju novog logističko-distributivnog centra, jedne od najvećih kapitalnih investicija za iduće razdoblje, u punom tijeku. Uprava Podravke, uz suglasnost NO, donijela je odluku o izboru poslovne zone Danica u Koprivnici kao lokacije na kojoj će se graditi novi logističko-distributivni centar (LDC), izvijestili su iz te kompanije.

Po likvidnosti slijede dvije bankarske dionice. Dionicom HPB-a je ostvareno 978 tisuća kuna prometa, a cijena joj je ojačala 6,5 posto, na 655 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Dionicom Istarske kreditne banke ostvareno je 930 tisuća kuna, a cijena joj je porasla 3,33 posto na 1.860 kuna.

Znatniji promet, gotovo 719 tisuća kuna, ostvaren je i dionicom Atlantic grupe, čija je cijena pala 1,22 posto, na 1.610 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća gubitnica.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 38 dionica, pri čemu je cijena njih 18 porasla, 9 pala, a 11 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Podravka, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Ingra, Alpha Adriatic
PROČITAJ I OVO
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
Oštar tjedni pad dolara
TJEDNI FOREX
Oštar tjedni pad dolara
LONDON - Na valutnim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna oštro pala, ponajviše prema jenu, što je posljedica intervencije japanske središnje banke na tržištu kako bi zaustavila slabljenje jena.
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
HRANA
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
NEW YORK - Terminske cijene kukuruza u SAD-u porasle su u petak na najvišu razinu od kraja siječnja prije nego što su usporedne cijene i soja dosegnuli vrhunac u jednomjesečnom razdoblju jer su poplave prekinule žetvu u najvećem izvozniku Brazilu, a bolest je pojela usjev kukuruza u Argentini, kažu analitičari.
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
KRIPTOVALUTE
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
NEW YORK - Bitcoin se brzo vratio u područje iznad 60 tisuća dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE