GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi se vratili na razine prije rata u Ukrajini

Zagrebačka burza: Indeksi se vratili na razine prije rata u Ukrajini
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2022 / 07:50
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi Crobex indeks porastao peti tjedan zaredom, pa se vratio na razine prije ruske invazije na Ukrajinu, no uz niži promet nego u tjednu ranije jer nije bilo važnijih vijesti koje bi potaknule investitore na življu aktivnost.

Crobex indeks porastao je protekloga tjedna 2 posto, na 2.134 boda. Ojačao je peti tjedan zaredom, te se nalazi na najvišoj razini od 17. veljače, što znači da je nadoknadio sve gubitke zabilježene od 24. veljače, odnosno od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Crobex10 porastao je, pak, 1,29 posto, na 1.278 boda. Ojačao je drugi tjedan zaredom i dosegnuo najvišu razinu od 23. veljače.

Među sektorskim indeksima, najviše je poraastao transprotni, za 1,88 posto, dok je najviše pao građevinski, za 0,74 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 36,6 milijuna kuna, što je 6,3 milijuna kuna manje nego u tjednu ranije.

Najlikvidnija je bila dionica Zagrebačke banke, kojom je ostvareno 4,8 milijuna kuna prometa. Cijena joj je ojačala 1,14 posto, na 71 kunu.

Slijedila je dionica Podravke, s prometom od 4,4 milijuna kuna. Cijena joj se zadržala na razini kao i u tjednu ranije, na 620 kuna.

Više od 4 milijuna kuna prometa imala je i dionica HT-a, a cijena jo je porasla za 0,26 posto, na 191 kunu.

U fokusu investitora bila je i dionica Valamar Riviere, kojom je ostvareno 2,5 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 1,54 posto, na 33 kune.

Među likivdnijima, najveća dobitnica bila je dionica Optima telekoma, čija je cijena skočila za više od 41 posto, na 5,24 kune.

Znatnije je poskupjela i dionica Saponije, za 7,78 posto, na 970 kuna, a za toliko je porasla i cijena dionice Dalekovoda, na 38,8 kuna.

S druge strane, među likvidnijima je najviše pala cijena dionice AD Plastika, za 2,16 posto, na 99,8 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala protekloga se tjedna trgovalo s ukupno 60 dionica, pri čemu su 33 ostvarile porast cijene, 14 pad, a 13 stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, Podravka, AD Plastik, CROBEX, CROBEX10, Zagrebačka banka, Span, Hrvatski Telekom, Ekobit, Podravka
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE