GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Ingra gubitnica dana, indeksi pali

Zagrebačka burza: Ingra gubitnica dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 17:13
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su Crobex indeksi pali drugi dan zaredom, uz skroman promet, dok su u fokusu ulagača bila poslovna izvješća domaćih kompanija za treće tromjesečje.

Crobex indeks pao je u četvrtak 0,85 posto, na 1.561 bod, a Crobex10 za 0,48 posto, na 983 boda. Svi sektorski indeksi bili su u minusu, a ponajviše građevinski, za 5,04 posto.

Redovni promet iznosio je 5,14 milijuna kuna te je bio 2 milijuna manji nego dan ranije. No, u blok transakciji dionicom HT-a ostvareno je još 17,1 milijun kuna, po cijeni od 171 kunu za dionicu.

Najveći promet, 1,3 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Arena Hospitality grupe, kojoj je cijena pala 0,75 posto, na 266 kuna.

S prometom od 833 tisuće kuna slijedi dionica HT-a, čija se cijena spustila 0,87 posto, na 170,5 kuna.

HT je jutros objavio da je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 546 milijuna kuna, što je 19 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su prihodi smanjeni gotovo 4 posto, na 5,5 milijardi kuna.

„Situacija uzrokovana pandemijom bolesti Covid-19 utjecala je na poslovni razvoj u cijelom gospodarstvu te je njezine učinke neizbježno osjetio i HT”, navodi se u priopćenju.

Najveći cjenovni pad zabilježila je dionica Ingre, za gotovo 12 posto, na 7 kuna. S prometom od 724 tisuće kuna bila je među najlikvidnijima.

Nešto veći cjenovni pad bilježila je i dionica Petrokemije, za 4,32 posto, na 70 kuna, unatoč tome što je jutros izvijestila da je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 315 milijuna kuna, znatno više u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 124 milijuna kuna.

Istodobno, najveći cjenovni rast ostvarila je dionica Turisthotela, sa skokom cijene za 7,14 posto, na 2.700 kuna.

Znatniji promet ostvaren je još i povlaštenom dionicom Adrisa, 357 tisuća kuna, uz pad njezine cijene za 0,83 posto, na 358 kuna.

Adris grupa je objavila da je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila ukupne prihode od 3,88 milijardi kuna, što je za 19 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok je neto dobit pala više od 78 posto, na 141 milijun kuna, zbog slabosti turističkog sektora.

Od većih kompanija, Podravka je danas izvijestila da je u prvih devet mjeseci ostvarila rast neto dobiti za 8,1 posto na 310 milijuna kuna te rast prihoda od prodaje za 2,8 posto, na 3,3 milijarde kuna. Cijena njezine dionice stagnirala je na 445 kuna, uz promet od 127 tisuća kuna.

Na burzi se danas trgovalo s ukupno 36 dionica, pri čemu je njih 9 ostvarilo rast cijene, 20 pad, a 7 nije zabilježilo cjenovnu promjenu.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Ingra, Petrokemija, Hrvatski Telekom, Podravka, Adris Grupa, Turisthotel
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE