GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Končar EI dobitnik u danu bez velikih promjena

Zagrebačka burza: Končar EI dobitnik u danu bez velikih promjena
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2011 / 16:52
Autor: Siniša Malus - sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Minimalne promjene indeksa i dvosturko veći promet u odnosu na jučer obilježja su današnje trgovine na Zagrebačkoj burzi.
CROBEX je porastao minimalnih 0,02 posto, na 1,985,44 boda dok je CROBEX10 oslabio 0,1 posto i pao na 1,074,54 boda. Ostvareno je preko 16,5 milijuna kuna redovnog promet.

Uvljerljivi dobitnik dana bio je Končar EI (ZSE:KOEI-R-A) koji je kao najtrgovanije izdanje s gotovo 4,66 milijuna kuna prometa uzletio 3,2 posto, na 580 kuna (ujedno i najviša dnevna vrijednost). Dionice HT-a (ZSE:HT-R-A) ostvarile su 2,37 milijuna kuna prometa uz minimalni rast cijene od tri lipe, na 242,03 kune. Povlašteni Adris (ZSE:ADRS-P-A) ostvario je preko dva milijuna kuna prometa uz rast od 0,4 posto, na 212 kuna, ipak bliže donjem dijelu dnevnog raspona.

Među gubitnicima dana svakako valja spomenuti Petrokemiju (ZSE:PTKM-R-A) koja je srezana 3,8 posto, na 168,38 kuna, uz 789 tisuća kuna prometa. Ipak, puno je oštriji dnevni pad ubilježio Fima Proprius (ZSE:FMPS-R-A) koji je potonuo 12,6 posto, na 20 kuna, uz 600 tisuća kuna prometa. Riječ je o samo tri transakcije u kojima je prometovano ukupno 30 tisuća dionica.

Sezonu vrlo dobre likvidnosti nastavlja Privredna banka Zagreb (ZSE:PBZ-R-A) koja je danas u samo jednoj transakciji zabilježila 545 tisuća kuna prometa uz rast cijene od 0,9 posto, na 545 kuna.

Uz Končar, dobitnik je dana Đuro Đaković (ZSE:DDJH-R-A) koji je uzletio 3,9 posto, na 60,24 kune, uz 424 tisuće kuna prometa. Odličan je dan imalo i Belje (ZSE:BLJE-R-A) koje je skočilo 2,4 posto, na 81,18 kuna, uz 393 tisuće kuna prometa.

Građevinari potpuno u sjeni današnjih zbivanja. Najtrgovanija je u sektoru bila Ingra (ZSE:INGR-R-A) koja je ubilježila tek 171 tisuću kuna prometa uz rast cijene od 1 posto, na 12,20 kuna.
Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Končar EI, Belje, Ingra, Đuro Đaković, Petrokemija, Privredna banka Zagreb, Adris Grupa, Fima Proprius, ZSE:HT-R-A, ZSE:DDJH-R-A, ZSE:PTKM-R-A, ZSE:INGR-R-A, ZSE:PBZ-R-A, ZSE:BLJE-R-A, ZSE:KO
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE