GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Končar i Span u fokusu, indeksi porasli peti uzastopni dan

Zagrebačka burza: Končar i Span u fokusu, indeksi porasli peti uzastopni dan
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.12.2022 / 17:11
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi nastavili blagi uspon peti trgovinski dan zaredom uz solidan promet, a pritom su u fokusu bile dionice Končara i Spana.

Crobex indeks u ponedjeljak je ojačao 0,14 posto, na 1.934 boda, a Crobex10 za 0,57 posto, na 1.143 boda, ostvarivši tako blagi uspon peti trgovinski dan zaredom.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao Crobexnutris, za 0,94 posto, dok je najviše pao Crobexkonstrukt, za 0,92 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 10,5 milijuna kuna, što je za 3,8 milijuna više nego u petak. Uz to, ostvareno je i 2 milijuna kuna blok prometa dionicom Ericssona Nikole Tesle, po cijeni od 1.600 kuna za dionicu.

Najveći promet u redovnom trgovanju, 984 tisuće kuna, ostvaren je dionicom Končara, čija je cijena porasla 1,2 posto, na 840 kuna.

Slijedila je dionica Spana, kojom je ostvareno gotovo 622 tisuće kuna prometa, uz stagnaciju cijene na 272 kune.

Znatnije promete, iznad pola milijuna kuna, imale su još i dvije turističke dionice - Arena Hospitality grupe, koja je pojeftinila 0,88 posto, na 224 kune i Plave lagune, čija je cijena oslabila 0,54 posto, na 1.850 kuna.

Među likvidnijima, najviše je porasla cijena dionice Turisthotela, za 2,75 posto, na 4.480 kuna. Znatnijih cjenovnih padova među likvidnijim izdanjima nije bilo.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 34 dionice, pri čemu je njih 13 ostvarilo rast cijene, isto toliko pad, a osam stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, Arena Hospitality Group, Turisthotel, Končar EI, Span, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
Oštar tjedni pad dolara
TJEDNI FOREX
Oštar tjedni pad dolara
LONDON - Na valutnim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna oštro pala, ponajviše prema jenu, što je posljedica intervencije japanske središnje banke na tržištu kako bi zaustavila slabljenje jena.
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
HRANA
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
NEW YORK - Terminske cijene kukuruza u SAD-u porasle su u petak na najvišu razinu od kraja siječnja prije nego što su usporedne cijene i soja dosegnuli vrhunac u jednomjesečnom razdoblju jer su poplave prekinule žetvu u najvećem izvozniku Brazilu, a bolest je pojela usjev kukuruza u Argentini, kažu analitičari.
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
KRIPTOVALUTE
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
NEW YORK - Bitcoin se brzo vratio u područje iznad 60 tisuća dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE